• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA valdyboje – rinkiminių patalpų pritaikymo neįgaliesiems, vandentvarkos, socialinės paramos organizavimo ir kiti klausimai
IMG 6954 1200

LSA valdyboje – rinkiminių patalpų pritaikymo neįgaliesiems, vandentvarkos, socialinės paramos organizavimo ir kiti klausimai

2017-12-14 0 1127 Views

 

„Nors iki 2019-tų metų dar turime laiko, tačiau vertėtų pradėti galvoti apie balsavimo patalpų pritaikymą žmonėms su negalia jau dabar. Suprantame, kad visos patalpos negali būti pritaikytos neįgaliesiems, tačiau nemažai jų tikrai galėtume pritaikyti. Pavyzdžiui iš antro aukšto persikelti į pirmą, pasitelkus seniūnus pastatyti laikinus statinius ar nuolydžius, jeigu reikia pakeisti ir pačių patalpų adresus“, – teigė Vyriausiosios komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Atsižvelgiant į tai, kad šalies įstatymuose yra numatyta patalpas pritaikyti rinkėjams su negalia, VRK šiuo klausimu apklausė visas savivaldybes. Čia galima pamatyti savivaldybių balsavimo patalpų pritaikymą neįgaliesiems procentais.
Daugiausiai rinkėjams su negalia pritaikytų patalpų turi: Šalčininkų rajono, Kazlų Rūdos, Anykščių rajono, Pagėgių, Klaipėdos rajono, Skuodo rajono, Akmenės rajono savivaldybės. Mažiausiai – Šilutės rajono ir Panevėžio miesto savivaldybėse.

IMG 6959 1200

Valdybos posėdžio metu vandentvarkos sektoriaus problemas aptarė Aplinkos viceministras  Dalius Krinickas.

Viceministras pristatė „Aglomeracijos“ galimus apibrėžimus. Susirinkusiuosius informavo, kad Aplinkos ministro įsakymu bus parengta aglomeracijų kriterijų nustatymo metodika.

Aglomeracijos turėtų apimti apibrėžtas urbanizuotas teritorijas, kuriose Europos komisijos reikalavimu turi būti pajungta prie geriamojo vandens ir nuotekų surinkimo tinklų 98 procentai gyventojų.

Susirinkusiesiems pristatytas LSA vykdytas projektas „Vaiko teisių užtikrinimo ir pagalbos vaikui ir jo šeimai stiprinimas Lietuvos savivaldybėse: Ankstyvosios intervencijos modelis“ ir jo rezultatai.

IMG 6968 1200

Socialinės paramos organizavimo svarbą bei galimybes dalyvauti ES struktūrinių fondų priemonėje  „Paslaugų ir asmenų aptarnavimo kokybės gerinimas savivaldybėse“ pristatė įmonės dalyvavusios minėtame projekte atstovai.
Vieną iš projekto rezultatų – vaiko gerovės rizikos vertinimo metodiką galima rasti elektroniniame formate: smarttevyste.lt

Ankstyvosios intervencijos ir prevencijos modelio tikslas – atpažinti rizikas vaiko gerovei ir reaguoti teikiant pagalbą anksčiau nei atsiranda problemos. „S.M.A.R.T. tėvystė“ skirta tiek specialistams, tiek plačiajai visuomenei.

Lietuvos savivaldybių asociacijos patarėja Europos Sąjungos klausimais Modesta Kairytė Valdybos nariams pristatė LSA iniciatyvą „Globalūs regionai“. Savivaldybės pakviestos aktyviai jungtis prie šio projekto, kurio tikslas – stiprinti ryšius tarp gimtojo miesto ir išvykusių į užsienį komunikacinėje erdvėje, skirtoje keistis informacija ir patirtimi. Kiekviena savivaldybė gaus būtent jai sukurtą šio projekto logotipą.

Posėdžio metu spręstas ir LSA narių delegavimo į Regioninės architektūros tarybas klausimas.

LR Architektūros įstatymas numato, kad LSA turi deleguoti po vieną žmogų į Architektų Rūmų sudaromas Regionines architektūros tarybas. Valdybos nariai, atsižvelgiant į Regionų plėtros tarybų siūlymus, patvirtino šiuo narius: Vilniaus miesto savivaldybės vyriausiąjį architektą Mindaugą Pakalnį į Vilniaus regioninę architektūros tarybą; Alytaus miesto savivaldybės administracijos Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoją, savivaldybės vyriausiąjį architektą Mindaugą Matažinską į Kauno regioninę architektūros tarybą; Jurbarko rajono savivaldybės administracijos Infrastruktūros ir turto skyriaus vedėjo pavaduotoją, savivaldybės vyriausiąją architektę Gražiną Gadliauskienę į Klaipėdos regioninę architektūros tarybą; Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorių Rimantą Paužą į Panevėžio regioninę architektūros tarybą.

Valdybos posėdžio metu taip pat aptarti šilumos ūkio, psichikos ir proto negalią turinčių asmenų reformos ir kiti aktualūs klausimai.

Kategorija:   Naujienos
Atgal