• Pirmas
  • Naujienos
  • Tautinių mažumų departamente pristatyta studija apie Lietuvos tautines mažumas

Tautinių mažumų departamente pristatyta studija apie Lietuvos tautines mažumas

2017-12-15 0 1468 Views

Šią savaitę Tautinių mažumų departamente prie LR Vyriausybės pristatytas Rytų Europos studijų centro atliktas tyrimas „Tautinės mažumos Lietuvoje“.

Tyrime apžvelgti Lietuvos tautinių mažumų politikos aspektai, analizuojama tautinių mažumų padėtis Pietryčių Lietuvos regione bei pateiktos Tautinių mažumų politikos plėtros strategijos gairės.

Rytų Europos studijų centro atliktas tyrimas rodo, kad tautinių mažumų padėtis Lietuvoje yra ganėtinai gera. Lietuvos įstatymuose mažumų teisės yra užtikrinamos, tačiau daugiau nei trečdalis nelietuvių tautybės gyventojų sako, kad susiduria su diskriminacija dėl tautybės

Tyrimas atskleidė, kad didžiausios tautinės mažumos Lietuvoje – rusai, lenkai, baltarusiai ir ukrainiečiai. Daugiausia dalis jų gyvena Pietryčių Lietuvos regione, kuriam centrinė valdžia turėtų skirti didesnį dėmesį.

Rytų Europos studijų centro mokslininkų teigimu, turi būti stiprinama žiniasklaida tautinių mažumų kalbomis, kad kuo mažiau joje būtų propagandos ir kuo daugiau objektyvumo. Taip pat labai svarbu didinti regiono socialinį ir ekonominį išsivystymą.

Kategorija:   Naujienos
Atgal