Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp LSA ir SODROS

2018-01-24 0 1369 Views

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) valdybos posėdžio metu, kuris vyko sausio 24 d., aptartos bendradarbiavimo su Sodra galimybės, pristatyta Centralizuotų viešųjų pirkimų nauda ir galimybės, taip pat aptartas Sveikos gyvensenos skatinimo projektų įgyvendinimas regionuose bei pristatyta 2018 m. Europos kultūros paveldo idėja.

Sodros atstovai pristatė pilotinį projektą „Nepamiršk parašiuto“. Tai jaunimo finansinio švietimo – pilietiškumo ir socialinės atsakomybės ugdymo projektas, kurio esmė – suteikti žinias vyresnių klasių mokiniams apie Sodrą ir jos teikiamas paslaugas. 2017 m. bandomasis projektas buvo vykdomas 13-oje savivaldybių Kauno ir Utenos regionuose, o šiais metais prie projekto kviečiamos prisijungti visų savivaldybių gimnazijos ir mokytojai-savanoriai.

Po pristatymo LSA Prezidentas Ričardas Malinauskas ir Sodros direktorius Mindaugas Sinkevičius pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė LSA valdybai pristatė regioninę priemonę „Sveikos gyvensenos skatinimas regioniniu lygiu“, kurios tikslas bei įgyvendinimo etapai buvo pristatyti savivaldybėms skirtuose mokymuose bei informaciniuose seminaruose. Pranešėja informavo, kad  regiono plėtros tarybos turi užtikrinti, kad iki 2018 m. pabaigos būtų pasiektas priemonėje numatytas rodiklis,  kuris yra labai svarbus panaudojant struktūrinių fondų lėšas bei atsiskaitant Europos Komisijai.

Pagrindinės centrinės perkančiosios organizacijos Lietuvoje CPO LT atstovas valdybos nariams pristatė centralizuotų viešųjų pirkimų galimybes, gerosios praktikos pavyzdžius ir pakvietė savivaldybes atliekant pirkimus naudotis CPO LT paslaugomis. Valdybos nariams taip pat buvo pristatyta informacija dėl dalyvavimo „2018-ųjų Europos kultūros paveldo metų“ projektuose.

Kategorija:   Naujienos
Atgal