Prezidentės dėmesys LSA ir savivaldybių vykdomam projektui

2018-03-05 0 1372 Views

Penktadienį Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino ir už originalumą, pilietiškumą ir meilės Lietuvai puoselėjimą trispalvėmis vėliavomis apdovanojo sumaniausius akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ idėjų autorius. Tarp apdovanotųjų buvo ir LSA, organizacijų „Padedu augti“, „Suomiškas ugdymas“ ir „Nėštumo kalendorius“ organizuojamas projektas „Lietuvai 100- sveikas, mažyli“. Minėtame projekte aktyviai dalyvauja dauguma šalies savivaldybių.

„Šių metų Vasario 16-ąją ilgai prisiminsime kaip šimtmečio įkvėptą pakilimą ir džiaugsmą. Savo išradingomis idėjomis, entuziazmu Jūs daug prisidėjote, kad valstybės jubiliejus taptų puikia, nuoširdžia ir spalvinga švente“, – sakė Prezidentė.

Prie kūrybingai sutikti Vasario 16-ąją kvietusios akcijos Lietuvos žmonės ir organizacijos prisijungė itin gausiai ir pateikė rekordinį skaičių – net 1500 išradingų sumanymų, kaip švęsti Lietuvos gimtadienį. Prezidento rūmuose vykusioje ceremonijoje pasidalinta ryškiausiomis ir nuoširdžiausiomis Valstybės atkūrimo dienos šventės akimirkomis ir apdovanotos 27 pilietinės iniciatyvos.

Projekto „Lietuvai 100 – Sveikas, mažyli”  tikslas – šimtmečio proga pasveikinti 2018-aisiais metais gimusius naujagimius, apdovanojant juos Lietuvos žmonių megztomis trispalvėmis kojinaitėmis. Lietuvoje kasmet gimsta virš 30 000 naujagimių, todėl, kviečiant visus pavienius asmenis ir organizacijas megzti, siekiama, kad kuo daugiau mažųjų Lietuvos piliečių būtų pasveikinti.

Daugiau apie projektą galima sužinoti čia: http://bit.ly/2HwZKTZ

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal