• Pirmas
  • Naujienos
  • URBACT patvirtino 25 gerosios praktikos miestų bendradarbiavimo tinklus

URBACT patvirtino 25 gerosios praktikos miestų bendradarbiavimo tinklus

2018-05-21 0 1301 Views

Europos Sąjungos teritorinio bendradarbiavimo programa URBACT patvirtino 25 gerosios praktikos miestų bendradarbiavimo tinklus. Juose dalyvauja 20 Europos Sąjungos šalių miestai. Daugiau nei trečdalis šių miestų minėtos programos projektuose dalyvauja pirmą kartą.

Gerosios praktikos perdavimo projektai – tai puiki galimybė miestams atrasti ir patiems pritaikyti inovatyvius kito miesto valdymo ir plėtros sprendimus, kurie jau yra praktiškai taikomi kitose šalyse.

Šie miestai išsiskiria gerąja įvairių sričių praktika: klimato kaitos ir miesto transporto planų suderinimo, migrantų įtraukimo į skaitmenines naujoves, gyventojų įtraukimo į sumanaus miesto kūrimą ir kitų. Pripažinti Gerosios praktikos miestai yra atviri ir pasiruošę padėti kitiems Europos miestams perimti išmaniuosius miesto valdymo sprendimus.

Kiekvienas miestų bendradarbiavimo tinklas, sudarytas iš 3 miestų, per pirmąjį 6 mėnesių darbo laikotarpį gali: išplėsti partnerystę, pristatyti perduodamą gerąją praktiką, ištirti sąlygas ir reikalavimus sėkmingam naujų sprendimų pritaikymui miestuose – partneriuose, pasirengti perdavimo veiklos metodiką.

Bendrai gerosios praktikos perdavimo tinkle projekte gali dalyvauti nuo 5 iki 8 partnerių.

Vilniaus miestas kartu su Italijos ir Ispanijos partneriais, dalyvaudami projekte “RURAL”, ieškos sprendimų ir dalinsis patirtimi sprendžiant Socialinės įtraukties ir miestų regeneracijos klausimus.

Projekte “The Playful Paradigm” Klaipėdos miestas kartu su Italijos ir Airijos partneriais dalinsis lanksčiais ir naujoviškais sprendimais tvariai ir sveikai aplinkai mieste kurti.

Miestams, norintiems prisijungti prie patvirtintų gerosios praktikos perdavimo projektų, informacija apie projektus ir kontaktiniai duomenys pateikiami tinklalapyje: http://urbact.eu/transfer-networks-are-looking-partners.

Kategorija:   Naujienos
Atgal