• Pirmas
  • Naujienos
  • Seimo Kaimo reikalų komitete – raginimai savivaldybėms

Seimo Kaimo reikalų komitete – raginimai savivaldybėms

2018-06-27 0 1535 Views

Šiandien Seime vyko Kaimo reikalų komiteto posėdis, kuriame buvo svarstomi šiuo metu šalyje aktualiausi žemės ūkio ir kiti klausimai.
Be Seimo narių posėdyje dalyvavo Žemės ūkio, Sveikatos apsaugos, Švietimo ir mokslo ministerijų, Viešųjų pirkimų tarnybos, Ekologinių ūkių asociacijos, Žemės ūkio rūmų ir LSA atstovai.
Posėdžio metu Kaimo reikalų komiteto nariai išsakė savo pastebėjimus savivaldybėms dėl maisto grandinės tobulinimo ir ekologiškų produktų vartojimo skatinimo viešojo maitinimo vietose. Pasak jų, šalies savivaldybės itin vangiai įgyvendina vadinamąją trumpąją maisto grandinę: iš ūkininko – tiesiai vartotojui. Savivaldybės turėtų labiau siekti ekologiškų produktų vartojimo viešojo maitinimo įstaigose. Anot Seimo narių, viešųjų pirkimų įstatymas ir kiti teisės aktai to daryti – neriboja. Produkcija, kuri patenka iš šalies ūkininkų yra sveikesnė ir naudingesnė organizmui, o taip pat tokiu būdu skatinamas tiesioginis produkcijos pardavimas. Taip gerėja ūkininkų finansinė padėtis ir kaimo konkurencingumas. Komiteto narių nuomone, šioje vietoje vis tiktai matomas savivaldybių neveiklumas ir nepakankamos pastangos.
Šiuo metu Lietuvoje 11 savivaldybių (Jonavos, Širvintų, Vilkaviškio, Klaipėdos, Kretingos, Telšių, Mažeikių, Akmenės, Pasvalio, Panevėžio ir Rokiškio r.) yra paskelbusios stichinę sausros situaciją savo teritorijose. Kaimo komiteto nariai ragina savivaldybes tai daryti aktyviau. Planuojama Vyriausybės posėdyje svarstyti galimybę paskelbti ekstremalią situaciją nacionaliniu mastu.

Kategorija:   Naujienos
Atgal