Lietuvoje įvyko tarptautinis savivaldybių asociacijų atstovų susitikimas

2018-08-30 0 1275 Views

Šią savaitę Klaipėdoje įvyko LSA organizuotas tarptautinis Baltijos ir Šiaurės šalių savivaldybių asociacijų atstovų susitikimas.

Renginio metu buvo aptarti Europos Sąjungos sanglaudos politikos klausimai, diskutuota dėl jos ateities bei finansinės perspektyvos. Atstovai iš užsienio šalių pristatė savo šalių pozicijas dėl būsimos ES struktūrinės paramos, informavo apie svarbiausius ivykius bei vykdomas reformas. Taip pat susitikimo metu aptarta Baltijos jūros regiono strategija, pagrindiniai jos tikslai ir galimybės.

Vidaus reikalų viceministras Arūnas Gražulis susirinkusiesiems pristatė regioninės politikos aktualijas bei artimiausius iššūkius, aptarė „Baltosios knygos“ pagrindinius tikslus.

Kasmetiniame renginyje dalyvavęs agentūros Klaipėda ID vadovas Simas Simanauskas susitikimo dalyvius supažindino su Klaipėdos miesto ateities planais bei pagrindiniais siekiais, pristatė Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategiją 2020-2030 metams.

Savivaldybių asociacijų atstovai iš Baltijos ir Šiaurės šalių susitikimo metu aptarė tolimesnio bendradarbiavimo galimybes, artimiausius ateities planus.

Kitas numatytas susitikimas įvyks ateinančiais metais Norvegijoje.

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal