Valstybę kuriančios seniūnijos skatina sekti jų pavyzdžiu

2018-09-21 0 1422 Views

Nacionalinio seniūnijų konkurso „Valstybę kuriame mes“ trečiasis etapas – jau į pabaigą. Šį mėnesį Lietuvos savivaldybių asociacijos ir kitų organizacijų atstovai (konkurso komisijos nariai) aplankė ir įvertino beveik visas 30 atrinktų seniūnijų.
Paraiškas konkursui pateikusios daugiau kaip 60 seniūnijų pretendavo į vieną iš keturių nominacijų – „Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui“, „Už tautinės savimonės puoselėjimą“, „Už kūrybiškumo ugdymą“, „Už saugią Lietuvą“. Per 30 seniūnijų iš visų Lietuvos regionų pateko į trečiajį konkurso etapą, kurias dabar ir lanko komisija, vietoje vertindama nuveiktus darbus. Po vizitų planuojama išrinkti geriausias seniūnijas kiekvienoje nominacijoje.
Konkursas yra Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo programos dalis, tad visos nominuotos seniūnijos yra pasveikinamos šia gražia proga, joms perduodama Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio siunčiama valstybės vėliava, o Kultūros ministerija atminimui įteikia Lietuvos administracinį žemėlapį.
Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamą konkursą inicijavo Kultūros ministerija. Konkurso partneriai: Lietuvos savivaldybių asociacija, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Žemės ūkio ministerija, Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija, Lietuvos nacionalinis kultūros centras, šalies savivaldybės.

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal