LSA bendradarbiauja įgyvendinant projektą „Pažink valstybę“

2018-12-06 0 1742 Views

Šią savaitę, įgyvendinant projektą „Pažink Lietuvą“, Lietuvos savivaldybių asociacijoje viešėjo 10-11 klasių mokiniai iš Šilutės, Šalčininkų, Vilkaviškio ir Baltosios Vokės.
Jau antrus metus vykstantis projektas „Pažink valstybę“ į edukacines veiklas įtraukė mokinius ir mokytojus iš visos Lietuvos. Pagrindinis jo tikslas – supažindinti šalies mokinius su įvairiomis Lietuvos viešojo gyvenimo sritimis, aptarti aktualias nacionalines ir regionines problemas, apsvarstyti jų sprendimo būdus.
Gimnazistai jau lankėsi Vyriausybėje, ministerijose, savivaldybėse. Išsamiai susipažinti su Lietuvos savivalda, jos funkcijomis bei institucijomis – buvo pakviesti į Lietuvos savivaldybių asociaciją.
LSA direktorė Roma Žakaitienė susirinkusiems mokiniams ir mokytojams pabrėžė, kad jie, kaip ir kiekvienas bendruomenės narys, gali dalyvauti vietos savivaldoje ir įtakoti valdžios sprendimas. Savivalda- tai bendravimui atvira valdžia ir miesto vadovai laukia gyventojų nuomonių bei pasiūlymų.
„Jeigu norite, kad savivaldybės būtų jūsų valdžią – ten kur gyvename, turite rodyti aktyvią savo poziciją rūpimais klausimais“ – pristatymo metu mokiniams patarė R. Žakaitienė.
Susitikimo metu jaunuoliai pristatė įvairias savo krašte vykdomas veiklas ir iniciatyvas, išsakė rūpimus klausimus. Papasakojo ką jiems pavyko nuveikti ir kokių tikslų dar siekia.
Projektą „Pažink valstybę“ organizuoja Ugdymo plėtotės centras, Prezidento kanceliarijos Valstybės pažinimo centras, Švietimo ir mokslo ministerija.

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal