• Pirmas
  • Naujienos
  • Dešimtojoje LSA IT konferencijoje – aktualiausi šios srities klausimai

Dešimtojoje LSA IT konferencijoje – aktualiausi šios srities klausimai

2018-12-11 0 1717 Views

Lietuvos savivaldybių asociacija kartu su partneriais šiemet jau dešimtą kartą surengė savivaldybių atstovams skirtą konferenciją aktualiausioms informacinės visuomenės plėtros temoms aptarti.

Dvi dienas Vilniuje vykusioje tarptautinėje konferencijoje dalyvavo per šešiasdešimt informacinių technologijų specialistų iš penkiasdešimt penkių savivaldybių. Pranešimus skaitė Ūkio ministerijos, Krašto apsaugos ministerijos, Mykolo Romerio universiteto, didžiųjų šalies informacinių technologijų įmonių, o taip pat Kauno miesto bei Šilutės rajono savivaldybių atstovai.

Konferencijos metu aptarti IT valdymo politikos, kibernetinio saugumo, veiklos valdymo sistemos, Bendrojo duomenų apsaugos reglamento ir kiti aktualūs klausimai.
Mykolo Romerio universiteto atstovas Dr. Martynas Mockus susirinkusiesiems pristatė dirbtinio intelekto viešajame sektoriuje temą.

Pasak jo, sparčiai vystantis informacinėms technologijoms, dirbtinio intelekto sprendimai neišvengiamai įsiskverbs ir į viešąjį sektorių. Pasaulyje dirbtinis intelektas, kuomet žmogaus darbą atlieka kompiuteris, jau šiandien sparčiai įgauna pagreitį ir keičia daugelio kasdienybę. Todėl svarbu tam ruoštis ir šiuos procesus reguliuoti atitinkamais teisės aktais.

Kauno miesto savivaldybės E. paslaugų ir informacinių technologijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Paulius Jakštas IT specialistams pristatė sėkmingą atviro kodo panaudojimo atvejį Kauno miesto savivaldybėje. Naudojantis atviro kodo nemokamai platinama populiaria programine įranga galima pasiekti puikių rezultatų su daug mažesniu biudžetu ir mažesnėmis laiko sąnaudomis.

„Šiais metais vyksta dešimtoji informacinių technologijų konferencija. Džiugu, kad ji – tarptautinė ir savo gerąja praktika dalinasi ne tik profesionalūs specialistai iš Lietuvos, bet taip pat ir iš Šiaurės šalių. Kasmet ši LSA konferencija sulaukia gausaus skaičiaus dalyvių. Jos metu specialistai sužino informacinių technologijų tendencijas, įgyja naujų žinių, o taip pat pabendrauja tarpusavyje bei pasidalina patirtimi“, – teigė Lietuvos savivaldybių asociacijos patarėjas informacinės visuomenės plėtrai Raimundas Veikutis.

Konferencijos rėmėjai: UAB „ITRUSTA“, UAB „Nevda”, UAB „HNIT-BALTIC”, UAB ATEA“, „CoverYa“ AS , UAB „Audiotonas“, UAB Baltimax“, UAB „Telia“.

Kategorija:   Naujienos
Atgal