• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA viešųjų ryšių seminare – aktualiausios savivaldybėms temos

LSA viešųjų ryšių seminare – aktualiausios savivaldybėms temos

2019-01-03 0 1771 Views

Šiandien Vilniuje įvyko kasmetinis savivaldybių komunikacijos ir viešųjų ryšių specialistų seminaras.

Į renginį susirinko savivaldybių atstovai iš visos Lietuvos.

Seminaro metu dalyviai klausėsi pranešimų aktualiomis komunikacijos srities temomis, diskutavo apie savivaldybių viešuosius ryšius, dalinosi patirtimi bei įžvalgomis.

VšĮ „Kaunas IN“ Rinkodaros skyriaus vadovė Ugnė Kerdokaitė savivaldybių atstovams pristatė pagrindines Kauno miesto komunikacijos kryptis, atskleidė gerąją patirtį ir vykdomus projektus.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos ir užsienio ryšių skyriaus atstovai seminaro dalyviams išsamiai papasakojo apie sėkmingą naujojo Alytaus miesto ženklo įvedimą, jo autentiškumą ir naudojimą rinkodaros bei komunikacijos priemonėse.

Taip pat Alytaus miesto atstovai aptarė savivaldybės vykdomas įvairias komunikacijos strategijas, bendravimą su žiniasklaidos atstovais bei bendradarbiavimą su vietos gyventojais. Savivaldybių komunikacijos specialistai diskusijos metu pasidalino aktualiausiais viešųjų ryšių srities klausimais, ieškojo bendrų atsakymų į nuolat kylančius klausimus bei įvairių galimų sprendimo būdų.

Socialiniai tinklai – šiuo metu viena aktualiausių temų kalbant apie savivaldybių viešuosius ryšius. Beveik visos šalies savivaldybės socialinius tinklus pasitelkia kaip vieną pagrindinių komunikacijos kanalų. Facebook – bene populiarias savivaldybių naudojamas socialinis tinklas. Atsižvelgiant į tai, LSA į seminarą pakvietė šalyje žinomą socialinių tinklų ekspertą Domantą Širvinską. Pastarasis savivaldybių komunikacijos ir viešųjų ryšių specialistams teikė įvairių patarimų, kaip efektyviai naudoti Facebook, kokią informaciją talpinti, aptarė tinkamus ir netinkamus savivaldybių komunikacijos atvejus šiame socialiniame tinkle.

Antroje seminaro dalyje Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos atstovė Aliona Gaidarovič susirinkusiesiems pristatė aktualius klausimus bendrojo duomenų apsaugos reglamento tema (BDAR). Specialistė seminaro dalyviams išsamiai išdėstė ką apie BDAR turi žinoti informacijos viešintojas.

Seminarą baigė smagus ir įkvepiantis charizmatiškojo režisieriaus, Tarptautinės teisės ir verslo mokyklos Komunikacijos katedros vedėjo pranešimas: “Kūrybiškumas komunikacijos specialistų darbe“. Jo metu savivaldos atstovai kūrė savo haiku, vaidino, žaidė vaizduotės žaidimus bei kitaip sėmėsi kūrybinio įkvėpimo, kuris jų darbe išties reikalingas.

Kategorija:   Naujienos
Atgal