Seime įteikta padėka Lietuvos savivaldybių asociacijai

2019-03-12 0 2221 Views

Šiandien Seime LSA gavo Kaimo reikalų komiteto pirmininko Andriejaus Stančiko padėką už iniciatyvos „Auginu Lietuvai” palaikymą. Jos dėka net 54 šalies darželiai ir globos namai dovanų gavo šiltnamius, kuriuose patys vaikai gali auginti daržoves, jas prižiūrėti, o vėliau ragauti.

Praėjusiais metais Žemės ūkio rūmų kartu su Lietuvos savivaldybių asociacija inicijuotas projektas skirtas Lietuvos šimtmečiui paminėti. Jo tikslas – skatinti vaikų ir jaunimo domėjimąsi žemės ūkiu, verslo ir karjeros galimybėmis bei įvairiomis ūkininkavimo alternatyvomis, skatinti užimtumą bei stiprinti motyvaciją.

Savivaldybės noriai įsitraukė į šį projektą ir įvairiuose darželiuose bei globos namuose vienas po kito „išdygo“ rėmėjų dovanoti šiltnamiai.

Dalyvaujančios konkurse įstaigos aktyviai siuntė nuotraukas, tema „Auginu pats – auginu Lietuvai“, kuriose atsispindėjo vaikų santykis su kaimu, žemės ūkiu, žemės ūkio darbais.

Konkurso nugalėtojai atrinkti pasitelkiant Žemės ūkio rūmų Facebook paskyrą. Daugiausia patiktukų sulaukusios nuotraukos buvo paskelbtos nugalėtojomis.

„Kaimo reikalų komiteto vardu nuoširdžiai dėkoju visiems už šios iniciatyvos palaikymą. Linkiu naujų prasmingų sumanymų ir kūrybingo jų įgyvendinimo”, – teigė Seimo narys A. Stančikas.

Šią savaitę Seime veiks nuotraukų „Auginu Lietuvai” paroda.

Kategorija:   Naujienos
Atgal