• Pirmas
  • Pranešimai spaudai
  • Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentu išrinktas Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius

Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentu išrinktas Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius

2019-05-29 0 3619 Views

Šiandien Vilniuje vyko XXV-asis Lietuvos savivaldybių asociacijos (toliau- LSA) suvažiavimas, kurio metu naujuoju LSA prezidentu išrinktas Jonavos rajono meras, socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius. Buvęs ūkio ministras M. Sinkevičius perėmė LSA vadovo kėdę iš Druskininkų mero Ričardo Malinausko.
„Dėkoju už man išreikštą pasitikėjimą, stengsiuosi savo darbu, veikla nenuvilti. Norėčiau padėkoti mūsų ilgamečiam vadovui Ričardui Malinauskui už jo nuoširdų darbą, kuris turbūt kainavo daug sveikatos, kantrybės”, – teigė M. Sinkevičius.
Suvažiavimo metu savivaldos atstovai už jo kandidatūrą balsavo vienbalsiai ir vienas narys susilaikė.
„Savivaldybių asociacijos prezidentu buvau 16 metų. Man teko garbė vadovauti šiai asociacijai – 4 kadencijas. Patirtis ne kartą įrodė, kad pagrindinis bendro darbo sėkmės veiksnys – tai mūsų susitelkimas. Visi mes esame skirtingų pažiūrų, priklausome skirtingoms partijoms ar komitetams, tačiau, gindami bendruosius savivaldybių interesus – gindami tai kas rūpi mums ir savivaldybių gyventojams, sugebame stebėtinai susitelkti“, – susirinkusiesiems teigė R. Malinauskas.
Skaitydamas metinį pranešimą, Druskininkų meras pabrėžė, kad Lietuvos savivalda susiduria su įvairiais iššūkiais, tačiau savivaldos finansų stabilumas ir savivaldybių savarankiškumas – tai kertiniai dalykai, kurie vietos valdžią įgaliną ir leidžia jai siekti savo tikslų.
„Pasirašydami atnaujintą dvišalio bendradarbiavimo sutartį su Ministru Pirmininku sutarėme bendromis pastangomis siekti tvarių ekonominių bei socialinių pokyčių regionuose. Septynioliktoji Vyriausybė savo programoje numačiusi spręsti svarbiausius savivaldybėms klausimus, todėl, turiu pripažinti, tikėjomės kur kas aktyvesnių veiksmų savivaldos srityje ir daugiau teigiamų pokyčių. Deja, esminiai mūsų klausimai – nepakankamas savivaldybių finansavimas ir per menkas savivaldos savarankiškumas – ir šiandien išlieka aktualiausiais”, – pabrėžė R. Malinauskas.
LSA suvažiavime vienbalsiai patvirtinti Lietuvos savivaldybių asociacijos ateinančių ketverių metų veiklos prioritetai – tai savivaldybių finansinio savarankiškumo stiprinimas, savivaldybių skolinimosi ribojimų mažinimas, teisės disponuoti valstybine žeme savivaldybėms suteikimas ir subalansuotas bei tvarus regionų ekonomikos augimas.
Renginio metu išrinkti ir nauji LSA viceprezidentai. Jais tapo: Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė, Palangos miesto savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus, Elektrėnų savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis ir Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas.
Suvažiavime dalyvavo 182 delegatai iš visų Lietuvos savivaldybių. Renginio svečiai – Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, Seimo valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkė Guoda Burokienė bei komiteto nariai, taip pat Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas, ministrai, Vyriausybės atstovai ir kiti asmenys.
LSA vienija visas 60 Lietuvos savivaldybių. Asociacija sprendžia savivaldybių bendrąsias problemas, atstovauja joms šalies valdžios ir valdymo institucijose, užsienio valstybių savivaldybių bei kitose tarptautinėse organizacijose.

Renginio nuotraukas galite rasti čia.

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal