Savivaldybių merai su ministru L. Kukuraičiu aptarė socialinės politikos klausimus

2019-10-02 0 1265 Views

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vyko susitikimas su šalies savivaldybių vadovais, kuriame buvo aptarta socialinė politika savivaldybėse. Susirinkusieji aptarė gyventojų aprūpinimą būstu, Šeimos kortelės naudą, paslaugas šeimoms ir senyvo amžiaus asmenims, socialinės paramos sistemą, gyventojų užimtumą, vaiko teisių ir aktualiausius socialinės srities klausimus.

LSA Socialinių reikalų komiteto pirmininkė, Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė skaitė pranešimą „Socialinės paramos aktualijos: savivaldybių požiūris”, kuriame išdėstė svarbiausias socialinės srities aktualijas, aptarė piniginės socialinės paramos ir socialinių paslaugų tobulinimą, institucinės globos pertvarką savivaldybėse.

„Lyginant situaciją su 2012 metais, savivaldybėms pavyko tris kartus sumažinti pašalpų gavėjų skaičių, sumažinti piktnaudžiavimą pašalpomis ir nutraukti kelioms kartoms įprastą praktiką – gyventi iš pašalpų ir neieškoti legalaus darbo”, – teigė E. Rudelienė.

Jeigu 2012 metais socialinę pašalpą gaudavo 221 tūkst. žmonių, tai 2018 metais šalyje buvo 71 tūkst. tokių gyventojų.

Pranešimo metu merė sulygino paramos gavėjo portretus 2012 ir 2018 metais, akcentavo tarpinstitucinio bendradarbiavimo ir dialogo svarbą.

Pasak jos, Valstybės kontrolės audito medžiaga aiškiai parodė, kad pasikeitus socialinių pašalpų gavėjų grupei ir išryškėjus naujoms šios grupės charakteristikoms, reikia kelti ir naujus piniginės paramos teikimo tikslus bei ieškoti naujų piniginės paramos teikimo būdų ir priemonių.

 

 

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos nuotraukos
Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal