• Pirmas
  • Naujienos
  • M.Sinkevičius: Atvertos galimybės vidaus sandoriams – pasitikėjimo savivalda įrodymas

M.Sinkevičius: Atvertos galimybės vidaus sandoriams – pasitikėjimo savivalda įrodymas

2019-12-13 0 1831 Views

Penktadienį, gruodžio 20 dieną, Seimas priemė įstatymų paketą, kuris palengvins savivaldybėms galimybes sudaryti vidaus sandorius su savo valdomomis įmonėmis ir taip teikti kokybiškas viešąsias paslaugas gyventojams.

Įtvirtinta galimybė savivaldybėms pačioms spręsti, kas ir kokia tvarka teiks tokias viešąsias paslaugas kaip vandens ir šilumos  tiekimas, nuotekų valymas ir atliekų tvarkymas,  keleivių   vežimas vietinio susisiekimo maršrutais, savivaldybių viešųjų teritorijų ir gatvių priežiūra, maitinimas ugdymo, globos ar sveikatos priežiūros įstaigose. 

Taip pat savivaldybės galės spręsti, kas teiks viešąsias paslaugas naudojant savivaldybėms priklausantį turtą, pavyzdžiui, baseinus, stadionus, sporto arenas. 

„Šis sprendimas atvers kelią savivaldybėms geriau pasirūpinti gyventojais, užtikrinti, kad jie gautų kokybiškas, prienamas ir nepertraukiamas viešąsias paslaugas. Džiaugiamės, kad savivaldai buvo parodytas toks pasitikėjimas, leisiantis jei tapti savarankiškesne,” – teigė Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Pasak jo, LSA įdėjo labai daug darbo, kad toks sprendimas būtų pasiektas. 

„Dėkoju visiems asociacijos nariams, merams, Seimo nariams, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos bei savivaldybių komunalinių įmonių atstovams, kurių pastangos buvo vieningos siekinat šio tikslo,” – sakė M. Sinkevičius.

 

 

 

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal