LSA atstovai dalyvavo renkant naująjį CEMR prezidentą

2020-01-24 0 2050 Views

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) atstovai kartu su kolegomis iš Europos šalių savivaldybių bei regioninių asociacijų naujai 2020 – 2023 metų kadencijai išrinko Europos savivaldybių ir regionų tarybos (angl. CEMR) prezidentą.

Juo perrinktas Stefano Bonaccini, kuris yra Italijos Emilijos-Romanijos regiono vadovas bei Italijos vietos ir regioninės valdžios institucijų asociacijos prezidentas. Jo pavaduotojais išrinkti Christophas Schnaudigelis iš Vokietijos bei Gunn Marit Helgesen iš Norvegijos.

Rinkimai vyko sausio 23-24 dienomis Orleane, Prancūzijoje, CEMR politinio komiteto posėdyje, kuriame Lietuvai atstovauja LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius, direktorė Roma Žakaitienė bei LSA valdybos narė, Trakų rajono merė Edita Rudelienė.

CEMR, vienijanti daugiau kaip 60 regionines bei vietos savivaldybių asociacijų iš 41 Europos valstybės, atstovus į komiteto vadovybę renka nuo regionų. Lietuva kartu su Lenkija, Estija bei Latvija sudaro Baltijos regioną. Vienu iš CEMR viceprezidentų pirmą kartą išrinktas ir atstovas iš Baltijos valstybių – Talino miesto tarybos pirmininkas Tiitas Terikas.

CEMR įsteigta 1951 m. ir yra seniausia bei didžiausia vietinei ir regioninei valdžiai atstovaujanti organizacija Europoje. Jos pagrindinis tikslas yra ginti vietinės bei regioninės valdžios interesus ES sprendimų priėmimo procese bei atstovauti jiems tarptautinėje arenoje, taip pat – skatinti dialogą tarp valstybių vietinės bei regioninės valdžios atstovų.

LSA CEMR nare yra nuo 2001 metų.

 

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal