• Pirmas
  • Naujienos
  • Paskata jaunoms šeimoms ir kiti socialiniai klausimai – LSA susitikime su ministru

Paskata jaunoms šeimoms ir kiti socialiniai klausimai – LSA susitikime su ministru

2020-02-17 0 2932 Views

Finansinė paskata pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms bei piniginės socialinės paramos teikimas  – šias temas vasario 17 dieną, pirmadienį, aptarė Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) vadovai su socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu.

LSA ragina peržiūrėti vieną pagrindinį šios finansinės paskatos suteikimo kriterijų, pagal kurį įsigyjamo būsto teritorijoje nekilnojamojo turto kvadratinio metro vidutinė vertė turi būti bent 65 proc. mažesnė už nustatytą didžiausią normatyvinę kvadratinio metro vertę Lietuvoje. Dėl šios nuostatos nuo sausio 1 dienos paskata nebegali pasinaudoti jaunos šeimos, norinčios įsikurti Utenos mieste, Gargžduose ir didžiojoje Tauragės miesto dalyje.

„Savivaldybės taip pat siūlo šiuo kriterijumi vadovautis ne kasmet, o kas kelis ar daugiau metų, kad jaunos šeimos galėtų būti tikros, jog galės įsikurti pasirinktame regione,“ – teigia  LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Pasak ministro L. Kukuraičio, kartu su LSA bus ieškoma sprendimų, kaip suteikti galimybes kuo daugiau šalies vietovių pasinaudoti šia valstybės paskata, tuo pačiu išlaikant jos pagrindinį tikslą – skatinti regionų socialinį ir ekonominį vystymąsi.

Susitikime, kuriame dalyvavo ir direktorė Roma Žakaitienė bei LSA socialinių reikalų komiteto pirmininkė, Trakų rajono merė Edita Rudelienė, taip pat kalbėta apie piniginės socialinės paramos teikimą, aptarti dienos centrų akreditavimo, socialinio būsto bei tikslinių išmokų vaikams ir neįgaliesiems klausimai.

Kategorija:   Naujienos
Atgal