• Pirmas
  • Naujienos
  • Europos Tarybos vystymo banko atstovai pristatė paskolų galimybes Lietuvos savivaldybėms

Europos Tarybos vystymo banko atstovai pristatė paskolų galimybes Lietuvos savivaldybėms

2020-03-04 0 3552 Views

Lietuvos savivaldybių asociacijoje (LSA) viešėję Europos Tarybos vystymo banko (angl. The Council of Europe Development Bank) atstovai  – viceprezidentas tikslinei šalių grupei Tomášas Bočekas ir projektų vadovė Diana Bertjē – pristatė šio banko teikiamų paskolų galimybes Lietuvos savivaldybėms.

LSA direktorė Roma Žakaitienė svečiams sakė, jog vienas iš svarbiausių asociacijos prioritetų šiemet – inicijuoti ir tęsti diskusijas su centrinės valdžios institucijomis dėl šalies savivaldybių skolinimosi limitų.

“Šiuo metu Lietuvos savivaldybėms taikomi bene griežčiausi skolinimosi apribojimai visoje Europos Sąjungoje. Tai visiškai sumažina jų galimybes vystyti investicinius projektus ir stiprinti regionus gerinant jų socialinę ir ekonominę infrastruktūrą,” – pabrėžė R. Žakaitienė.

Europos Tarybos vystymo bankas – daugiašalis plėtros bankas, įsteigtas 1956 m. prie Europos Tarybos. Tai yra vienintelis Europos vystymo bankas, savo veiklą orientuojantis išskirtinai socialine kryptimi: banko paskolomis finansuojamais projektais siekiama mažinti socialinę atskirtį, apsaugoti pažeidžiamiausių visuomenės grupių gyventojus, siekti darnios plėtros ir gerinti gyvenimo sąlygas.

Kategorija:   Naujienos
Atgal