• Pirmas
  • Naujienos
  • Valstybės kontrolės ir LSA atstovų susitikime – apie viešųjų pirkimų auditą

Valstybės kontrolės ir LSA atstovų susitikime – apie viešųjų pirkimų auditą

2020-08-27 0 5490 Views

LSA pagaliau pavyko „išjudinti“ ilgai nespręstą, tačiau savivaldybėms daug rūpesčių keliantį ir laiko bei sąnaudų kainuojantį klausimą dėl viešųjų pirkimų, susijusių su Europos Sąjungos lėšomis remiamų projektų įgyvendinimo.

Daliai šių pirkimų Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA) taiko dviejų dalių pirkimų patikras – išankstinę iki pirkimo paskelbimo ir išankstinę iki sutarties pasirašymo. Dažni atvejai, kai po abiejų patikrų pažeidimai nenustatomi, tačiau po kelerių metų agentūrai atnaujinus patikras dėl pažeidimų pateikiami įtarimai.

„Tokie skirtingi patikrų kriterijai savivaldybėms kelia daug nepatogumų  – daromos finansinės korekcijos, o tai reiškia, kad stabdomi mokėjimai rangovams ar tiekėjams. Todėl Lietuvos savivaldybių asociacijai buvo labai svarbu šią situaciją aptarti su Valstybės kontrolės vadovu Mindaugu Macijausku ir rasti būdų ją spręsti,“ – po susitikimo sakė LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Susitikime M. Macijauskas akcentavo, jog situacija, kai nesutariama dėl vienodos viešųjų pirkimų audito metodikos yra ydinga, todėl artimiausiu metu ketinama surengti diskusiją su projektus prižiūrinčiomis ir kontroliuojančiomis institucijomis ir ieškoti sutarimo dėl vieningos praktikos vertinant minėtus projektus.

 

 

 

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal