• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA sveikatos reikalų komitete – apie būtinybę išsaugoti vaikų skyrius rajoninėse ligoninėse

LSA sveikatos reikalų komitete – apie būtinybę išsaugoti vaikų skyrius rajoninėse ligoninėse

2020-10-08 0 6171 Views

Kodėl užsidaro vaikų ligų skyriai rajoninėse ligoninėse? Ar tai –  medikų trūkumo ar gyventojų skaičiaus mažėjimo pasekmė? Ar tokių skyrių naikinimas tikrai padės pritraukti jaunų specialistų šeimas į regionus, nors valstybė tai įvardina kaip vieną svarbiausių prioritetų?

„Vaikų ligų skyrių buvimas regionuose yra vienas kriterijų, kurie padeda jaunoms šeimoms apsispręsti, ar verta gyventi ir dirbti regionuose. Tiek šios šeimos, tiek medicinos studentai planuoja savo ateitį, todėl šiuo klausimu reikalinga ilgalaikė strategija, numatanti veiklos kryptis bent 10-15-ai metų,“ – šiandien, spalio 8 dieną, vykusiame Lietuvos savivaldybių asociacijos sveikatos reikalų komitete kalbėjo šio komiteto pirmininkas, Jurbarko rajono meras  Skirmantas Mockevičius.

Komiteto nariai taip pat svarstė siūlymus gerinti deleguotų savivaldybėms visuomenės sveikatos priežiūros funkcijų įgyvendinimą savivaldybėse, susipažino su nacionaline iniciatyva „Auginu Lietuvą”.

Savivaldybių merai, ligoninių bei kitų institucijų atstovai taip pat aptarė Sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimus Neurologijos skyriams turėti ar įsigyti specialią įrangą – ministerijos atstovai pažadėjo, jog šių reikalavimų įsigaliojimas bus atidėtas, o patys reikalavimai – pakoreguoti.

Kategorija:   Naujienos
Atgal