Regionų komiteto narys iš Lietuvos akcentavo šeimos apibrėžimo klausimą

2012-02-10 0 691 Views

RK nuomonę dėl Europos Komisijos ( EK) Žaliosios knygos dėl ES gyvenančių trečiųjų šalių piliečių teisės į šeimos susijungimą rengia Savilijano (Italija) miesto meras Sergio Soave. Jam Lietuvos delegacijos narys, Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narys Gediminas Paviržis dar prieš posėdį pasiūlė pataisų pirmajam dokumento projektui. Tiek pataisose, tiek vėlesnėse posėdžio diskusijose G. Paviržis akcentavo poreikį dokumente aiškiau apibrėžti sąvoką „šeima“.

„Teisė į šeimos susijungimą, be abejo, turi būti užtikrinta. Tačiau nuomonės projekte nėra pateiktas apibrėžimas, kas yra šeima. O juk dažnai šios sąvokos supratimas priklauso nuo asmens kultūrinių, religinių patirčių. Reikia tikslesnio apibrėžimo, kad šiais dalykais nebūtų piktnaudžiaujama“, – sakė G. Paviržis.

EK praėjusių metų pabaigoje pradėjo viešąsias konsultacijas dėl ES gyvenančių trečiųjų šalių piliečių teisės į šeimos susijungimą, siekdama nustatyti, ar reikia tolesnių konkrečių politikos priemonių ir jei taip, kokių. Komisija Žaliojoje knygoje kelia daug klausimų, tarp jų –  ar tiesė į šeimos susijungimą turėtų būti užtikrinama ir tiems migrantų šeimos nariams, kurie nėra artimieji giminaičiai?

RK nuomonė dėl šeimų sujungimo bus priimta gegužės 3-4 dienomis Briuselyje vyksiančioje plenarinėje sesijoje.

Atgal