• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA energetikos komiteto nariai parengė siūlymus tobulinti atsinaujinančių išteklių įstatymą
Vaitukaitis600

LSA energetikos komiteto nariai parengė siūlymus tobulinti atsinaujinančių išteklių įstatymą

2012-09-26 0 848 Views

 Kartu su Aplinkos ministerijos bei  Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos atstovais LSA komiteto nariai diskutavo apie geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo finansavimą 2014–2020 m. laikotarpiu, ypač akcentuodami savivaldybėms rūpimas  paviršinių nuotekų tvarkymo problemas ir siūlymus minėtų nuotekų tvarkymui numatyti Europos Sąjungos paramą.

Komiteto nariai taip pat pritarė LSA parengtam kreipimuisi į Vyriausybę su siūlymais tikslinti Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymą. Kreipimesi savivaldybės siūlo atsisakyti įstatyme numatyto reikalavimo savivaldybėms atsinaujinančių išteklių energijos naudojimo plėtros veiksmų planus derinti su Vyriausybe ar jos įgaliota institucija, kadangi tai pažeidžia savivaldybių savarankiškumą ir teisę priimti savarankiškus sprendimus atsižvelgiant į vietos sąlygas bei specifiką.

bendras600

Taip pat bus siūloma įstatyme numatyti įpareigojimą Vyriausybei ar jos įgaliotai institucijai parengti metodines rekomendacijas minėtų planų rengimui bei jų esamos būklės vertinimo metodiką.

Savivaldybės taip pat ragina įstatyme nurodyti ne teorinius, bet realius finansavimo šaltinius.

Kategorija:   Naujienos
Atgal