• Pirmas
  • Naujienos
  • Lietuvos savivaldybių asociacijos mokymo ir konsultavimo centrui – 10 metų

Lietuvos savivaldybių asociacijos mokymo ir konsultavimo centrui – 10 metų

2012-11-05 0 782 Views

2005 metais LSAMKC Vidaus reikalų ministerijos buvo įtrauktas į įstaigų, galinčių teikti valstybės tarnautojų kvalifikacijos tobulinimo paslaugas, oficialų sąrašą. Pasak centro vadovo Sauliaus Dagio, tai buvo postūmis toliau aktyviai dalyvauti kvalifikacijos kėlimo veikloje ir didinti bendradarbiavimą su savivaldybėmis mokymo srityje. Buvo sudaryta LSA MKC vizija ir misija, kuri kryptingai apibrėžė institucijos veiklą, iškelti pagrindiniai tikslai: teikti savivaldybėms mokymo ir konsultavimo paslaugas, labiausiai atitinkančias savivaldybių poreikius ir biudžetų galimybes.

„Įvertinant centro veiklos dešimtmetį, galima teigti, kad esame sukaupę nemažą patirti valstybės tarnautojų mokyme. Kadangi LSAMKC turi galimybę pasiūlyti geriausius savo srities specialistus, lektorius bei ekspertus, jo teikiamos paslaugos yra vertinamos, dalyviai gerai atsiliepia apie teikiamų mokymų kokybę“, teigia S.Dagys. Pasak jo, LSAMKC kiekvienais metais tiria ir įvertina pagrindines problemas, su kuriomis susiduria savivaldybių tarnautojai, todėl gali pasiūlyti tuo metu aktualiausius mokymus ir konsultacijas.

Kiekvienais metais centro organizuojamuose mokymuose kvalifikaciją kelia daugiau kaip 1000 valstybės tarnautojų. Centras taip pat glaudžiai bendradarbiauja su kitomis mokymo paslaugas teikiančiomis įstaigomis, kartu dalyvauja savivaldybių ir valstybės institucijų rengiamuose konkursuose bei rengia mokymus.

LSA MKC aktyviai dalyvauja ir kitose veiklose: su ekspertų pagalba per dešimtmetį parengta nemažai strateginių planų, galimybių studijų energetikos, transporto, turizmo srityse, konsultuota  teikiant paraiškas projektams. Centras dalyvauja ir tarptautiniuose projektuose, užmegzti glaudūs ryšiai su Italijos, Olandijos, Norvegijos, Suomijos, Danijos, Makedonijos, Albanijos, Švedijos, Gruzijos, Ukrainos, Rusijos ir kitų šalių savivaldybėmis bei kvalifikacijos tobulinimo įstaigomis.

Kategorija:   Naujienos
Atgal