• Pirmas
  • Naujienos
  • Pažangių savivaldybių paslaugų projektas REGIA pasipildė penkiasdešimtąja dalyve
regia logotipas

Pažangių savivaldybių paslaugų projektas REGIA pasipildė penkiasdešimtąja dalyve

2013-12-03 0 895 Views

REGIA pagrindą sudaro interaktyvus žemėlapis, kuriame integruoti Registrų centro tvarkomų pagrindinių valstybės registrų duomenys bei populiarios viešosios paslaugos (pvz., nekilnojamojo turto mokestinių ir vidutinių rinkos verčių paieška, apleistų žemės ūkio želdinių, kultūros paveldo žymėjimas ir t.t.). REGIA žemėlapis savivaldybių tarnautojams suteikia galimybę patrauklia ir gyventojams bei verslui lengvai prieinama forma pateikti informaciją apie svarbius socialinius objektus, miestų infrastruktūrą, planuojamą miestų ir gyvenviečių plėtrą, suteiktus leidimus. Grafinis informacijos pateikimas savivaldybių tarnautojams leidžia lengviau priimti apgalvotus, aktualia informacija grindžiamus sprendimus.

Svarbūs REGIA privalumai yra projekto atvirumas ir ekonominis efektyvumas. Nemokamai suteikta platforma įgalino net labiausiai finansiškai suvaržytas ir taupias savivaldybes perkelti savo veiklą į aukštą technologinį lygį. Tikimasi, kad kokybiškos paslaugos pritrauks gyventojus interaktyviam bendradarbiavimui su vietos savivaldos institucijomis, o paskui gyventojų susidomėjimą seksiantis verslas ilgainiui REGIA aplinkoje sukurs sau naudingus komercinius sprendimus, kurių pajamomis bus siekiama padengti informacinės platformos administravimo kaštus.

Kauno miestas – pirmasis iš didžiausių šalies miestų trijulės pasirinkęs pragmatišką ir pažangų REGIA sprendimą. Iš karto po Kauno vadovų sprendimo, sutartį dėl naudojimosi REGIA savo veikloje pasirašė Šilalės rajono savivaldybės administracija.

Kategorija:   Naujienos
Atgal