• Pirmas
  • Naujienos
  • Šalies jaunimas kviečia gyventojus tiesiogiai diskutuoti su vietos savivaldos politikais

Šalies jaunimas kviečia gyventojus tiesiogiai diskutuoti su vietos savivaldos politikais

2015-02-02 0 727 Views

Žinau, ką renku“ – nepriklausoma Lietuvos jaunimo iniciatyva, pasak jos kūrėjų, siekianti užtikrinti skaidrią politiką ir raštingą rinkėjo pasirinkimą Artėjant savivaldybių tarybų ir merų rinkimams, nuo vasario 2 d. pradeda veikti virtuali platforma, kuri sudarys galimybę kiekvienam viešai užduoti klausimus pasirinktiems kandidatams į mero postus, stebėti jų aktyvumą.

Platformoje bus talpinamos partijų ir kandidatų rinkimų programos. Virtualioje prieigoje taip pat bus skelbiamos rinkimų naujienos bei specialistų įžvalgos.

Iniciatyvos „Žinau, ką renku“ nariai veiks ir konkrečiose vietose. Dvidešimtyje Lietuvos savivaldybių susibūrusios vietos grupės rengs jaunimo dalyvavimą skatinančias socialines akcijas bei diskusijas su kandidatais į mero postus.

Ši jaunimo iniciatyva pradėjo veikti 2014 metais, kai buvo sukurta virtuali Europos Parlamento ir Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų stebėsenos platforma. Iniciatyvos veiklą remia ES programa „Erasmus+“, partneris yra Vyriausioji rinkimų komisija.

Kategorija:   Naujienos
Atgal