• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA direktorė dalyvavo CEMR generalinių sekretorių ir direktorių susitikime
photo 2

LSA direktorė dalyvavo CEMR generalinių sekretorių ir direktorių susitikime

2015-04-22 0 1058 Views

Susitikime buvo nagrinėjami migracijos ir migrantų integracijos, kovos su diskriminacija savivaldybėse klausimai. Vietos valdžios organizacijų vadovai pristatė savo šalių patirtį sprendžiant migracijos problemas savivaldybėse bei regionuose.

R.Žakaitienės teigimu, Lietuvoje migracijos klausimas nėra toks opus kaip kitose Europos Sąjungos (ES) šalyse. Už sienų apsaugą Europoje atsakingos ES agentūros duomenimis, į Lietuvą daugiausiai vyksta Gruzijos piliečiai, o mūsų šalis yra tranzitinė siekiant patekti į kitas ES šalis. Vis dėl to, kai kuriose jų per pusdienį siena nelegaliai kertama tiek kartų, kiek Lietuvoje per visus metus.

2016 metais CEMR ketina įvairių šiam tema vykusių diskusijų pagrindu parengti geriausių praktikos pavyzdžių bei sprendimo būdų gidą.

photo 1

CEMR generalinių sekretorių ir direktorių susitikime Vienoje taip pat svarstyta nauja organizacijos darbo struktūra, finansinės ataskaitos, veikla pagal politikos sritis, pristatyta informacija dėl CEMR generalinio sekretoriaus mandato pabaigos 2016 m. vasarį. Susitikimo dalyviai daug diskutavo ir dėl CEMR lobistinės taktikos atstovaujant savivaldybėms ir regionams, aptarė CEMR politikos komiteto susitikimo, kuris vyks birželio 25 d. Miunchene, darbotvarkę. Pastarajame komitete Lietuvai atstovauja Birštono merė Nijolė Dirginčienė, Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius ir Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

LSA yra CEMR narė nuo 2001 metų.

CEMR jungia daugiau nei 40 šalių nacionalines miestų, savivaldybių ir regionų asociacijas, kurios atstovauja daugiau nei 100 000 regioninių ir vietos savivaldos institucijų Europoje. Ši organizacija veikia kaip informacijos mainų forumas, siekiantis užtikrinti tinkamą regionų ir vietos valdžios interesų atstovavimą ES politiniuose procesuose bei sukurti lobizmo kanalus konsultacijoms su ES institucijomis. ES lygmenyje CEMR siekia panašių teisinių garantijų, kokias nacionalinės asociacijos jau turi savo šalyse.

Kategorija:   Naujienos
Atgal