• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybės kviečiamos bendradarbiauti įrengiant kelio stendus „Įsijuk šypseną“
Isijunk sypsena 1

Savivaldybės kviečiamos bendradarbiauti įrengiant kelio stendus „Įsijuk šypseną“

2015-06-10 0 1013 Views

Vasarį ir kovą „Lietuvos draudimo“ kartu su Lietuvos savivaldybių asociacija inicijuotame „Pykčio keliuose žemėlapyje“ internete vairuotojai pažymėjo apie 4 tūkstančius eismo vietų, kuriose jie dažniausiai patiria neigiamas emocijas. Žemėlapyje identifikuoti „karščiausi taškai“ Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje bei kituose šalies miestuose.

Būtent tokiose vietose, kuriose vairuotojai patiria daugiausiai neigiamų emocijų, ketinama įrengti informacinius kelio stendus „Įsijunk šypseną“, skirtus paskatinti vairuotojus vairuoti draugiškiau.

Šiuo metu savivaldybės, kuriose gyventojai nurodė daugiausiai „piktų“ eismo vietų, bus prašomos parinkti konkrečią vietą ar stulpą, kurioje „Lietuvos draudimas“ įrengs stendą „Įsijunk šypseną“. Taip bus gerinama ne tik vairuotojų savijauta, bet ir visų eismo dalyvių saugumas.

„Pykčio keliuose žemėlapio“ tikslas buvo leisti vairuotojams patiems parodyti gatves, kuriose jie dažniausiai patiria stresą ar kitas neigiamas emocijas. Pasak specialiai užsakytų sociologinių tyrimų, 95 proc. Lietuvos vairuotojų yra susidūrę su pykčiu keliuose ir bent kartais patiria neigiamų emocijų, o 61 proc. vairuotojų vienaip ar kitaip sureaguoja į kitų vairuotojų demonstruojamą pyktį.

Kelio stendai jau įrengti 38 Lietuvos vietose. Juos gyventojai vertina teigiamai – pasak tyrimų, intensyviausiose sostinės gatvėse išvydę „Įsijunk šypseną“ kelio stendą nusišypso beveik kas antras eismo dalyvis.

„Žemėlapio“ duomenys atskleidė, kad daugiausia pykčio vairuotojai patiria didmiesčiuose: apie 75 proc. pažymėtų taškų – 5 didžiausiuose šalies miestuose.

Kategorija:   Naujienos
Atgal