• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA pristato projektą, padėsiantį savivaldybėms parengti aplinkosaugos planus

LSA pristato projektą, padėsiantį savivaldybėms parengti aplinkosaugos planus

2015-06-15 0 905 Views

 

Šalies savivaldybių specialistai, atsakingi už energetikos ūkį ir oro kokybės valdymą, su Norvegų finansinės paramos lėšomis įgyvendinamu projektu „Tvarus energijos ir aplinkos kokybės valdymas vietos lygmeniu“ bus supažindinti birželio 18 d., ketvirtadienį, rengiamoje įvadinėje konferencijoje.

Projektą įgyvendina LSA su partneriu – Norvegijos savivaldybių ir regionų bei darbdavių asociacija.

Projekto tikslas – padėti savivaldybėms parengti Atsinaujinančių išteklių energijos naudojimo plėtros planus bei Aplinkos oro kokybės valdymo programas taip, kaip to reikalauja ES direktyvos bei nacionaliniai teisės aktai energetikos ir aplinkosaugos srityse.

Minėtų planų ir programų parengimas yra privalomas, tačiau turint galvoje, kad tema bei reikalavimai yra pakankamai nauji, daug savivaldybių neturi patirties bei kvalifikuotų specialistų, galinčių tokius dokumentus parengti. Kai kurios jų tokius dokumentus rengia savarankiškai, kitos samdo brangiai apmokamus konsultantus.

Projekto metu taip pat bus parengta mokymų medžiaga ir apmokyti Lietuvos savivaldybių energetikos bei aplinkosaugos sričių specialistai.

Norvegija yra pasaulyje pirmaujanti šalis įgyvendinant aplinkosaugos iniciatyvas. Norvegijos parama suteikia unikalią galimybę panaudoti Lietuvos ir Norvegijos savivaldybių asociacijų ryšius bei Norvegijos patirtį šioje srityje.

Projekto partneriu pasirinkta viena didžiausių šios šalies viešojo sektoriaus organizacijų, atstovaujanti savivaldybių ir regionų interesams. Norvegijos savivaldybių ir regionų bei darbdavių asociacija yra sukaupusi didelę patirtį įgyvendinant ir formuojant aplinkosaugos ir energetikos politiką vietos savivaldos lygmeniu.

Kategorija:   Naujienos
Atgal