• Pirmas
  • Naujienos
  • Baltijos ir Šiaurės šalių vietos valdžios atstovai Strasbūre aptarė ir migrantų krizę
kongresas delegacija spalis 2015 600

Baltijos ir Šiaurės šalių vietos valdžios atstovai Strasbūre aptarė ir migrantų krizę

2015-10-21 0 867 Views

Latvijos surengtame tradiciniame delegacijų susitikime buvo pabrėžta, jog Baltijos ir Šiaurės šalims labai svarbu bendradarbiauti bei keistis patirtimi pabėgėlių integracijos srityje. Susitikimo dalyviai akcentavo, kad sprendžiant migracijos krizę ypač svarbus vaidmuo tenka vietos savivaldos institucijoms, kurios tiesiogiai atsako už būsto suteikimą, švietimą, sveikatos apsaugą, komunalines paslaugas. Atsižvelgiant į tai, savivaldybės turi būti viena iš svarbiausių migracijos politikos įgyvendinimo grandžių.

Šis klausimas, suformuluotas kaip “Pabėgėliai ir migrantų krizė: koks yra vietos ir regionų valdžių vaidmuo”, taip pat buvo svarbi spalio 22 dieną vykusios ETVRVK sesijos darbotvarkės dalis.

Sesijoje, pavadintoje “Vietos valdžių atsakomybė į iššūkius žmogaus teisių srityje: migracija, diskriminacija, socialinė įtrauktis” taip pat aptarti kovos su radikalizmu ir terorizmu, pilietiškumo skatinimo ir pilietinės visuomenės, galimybės balsuoti vietos ir regionų valdžių rinkimuose sulaukus 16-os metų klausimai.

Susitikima su amasadore spalis 600

Lietuvos delegacijos Kongrese nariai – Pasvalio rajono meras Gintautas Gegužinskas, Birštono merė Nijolė Dirginčienė, Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas bei Visagino mere Dalia Štraupaitė – taip pat susitiko su naująja Lietuvos ambasadore prie Europos Tarybos Laima Jurevičiene. Susitikime aptarta Kongreso sesijos darbotvarkė, Lietuvos delegacijos veikla. Taip pat susitarta, kad siekiant užtikrinti Lietuvos delegacijos darbo efektyvumą atstovaujant Lietuvos savivaldybėms Kongrese prieš sesijas būtų tikslinga rengti pastovius delegacijos narių ir ambasadorės susitikimus, skirtus aptarti būsimos sesijos darbotvarkę bei suformuoti delegacijos poziciją.

Kategorija:   Naujienos
Atgal