sveikinimas

Aptartas savivaldybių ir diasporos bendradarbiavimas

2015-12-09 0 999 Views

Gruodžio 8 dieną, antradienį, vykusioje konferencijoje, kurią surengė „Globalios Lietuvos“ programos įgyvendinimą koordinuojanti Užsienio reikalų ministerija, buvo pristatyti šios programos tikslai, apžvelgta veikla, pasidalinta įgyvendintų projektų sėkmės istorijomis bei idėjomis, kaip aktyviau įtraukti diasporą į įvairių sričių regionų gyvenimą.

Konferencijoje sveikinimo žodį tarusi Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė pažymėjo, kad vis dažniau įsimintinos iniciatyvos kyla iš pačių bendruomenių ar atskirų žmonių, o nėra nuleidžiamos iš viršaus.

„Ir vis dėl to tiek valstybės, tiek savivaldybių institucijų vaidmuo lieka svarbus – turime nuolat skatinti ir palaikyti vietos bendruomenių bei diasporos bendradarbiavimą ir savo šalyje kurti aplinką, kurioje būtume atviri naujoms idėjoms, kūrybingi jas įgyvendinant ir sumanūs panaudojant tas idėjas šalies gerovei,“ – teigė LSA direktorė.

sale

Konferencijos metu „Globalios Lietuvos“ programos rėmuose įgyvendintus projektus – sėkmės istorijas auditorijai pristatė atstovai iš Švietimo ir mokslo bei Kultūros ministerijų, Valstybinio turizmo, Kūno kultūros ir sporto, Jaunimo reikalų departamentų, viešųjų įstaigų „Versli Lietuva“, „Global Lithuanian Leaders“, „LT Identity“, jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai“ ir tinklo „The Global Shapers Vilnius“.

Konferencijoje dalyvavo Birštono ir Visagino merės, Akmenės, Alytaus, Biržų, Jurbarko, Prienų, Šakių, Varėnos rajonų vicemerai, kitų šalies savivaldybių atstovai.

Daugiau renginio nuotraukų rasite čia.

Kategorija:   Naujienos
Atgal