• Pirmas
  • Naujienos
  • Pasaulio vietos valdžių ir regionų lyderiai susitinka 5–ajame UCLG kongrese
uclg

Pasaulio vietos valdžių ir regionų lyderiai susitinka 5–ajame UCLG kongrese

2016-10-14 0 1098 Views

Tai didžiausias ir įtakingiausias pasaulyje tokio pobūdžio renginys, kuriame dalyvauja merai, aukščiausio lygio regionų ir nacionalinių institucijų vadovai bei pagrindiniai savivaldos partneriai – viešųjų įstaigų, akademinio pasaulio, vystymo agentūrų, finansinių institucijų bei verslo atstovai.

Kongreso metu vyksta įvairūs debatai, seminarai bei diskusijos savivaldai aktualiomis temomis, tokiomis kaip vietos finansai, miestų darbotvarkė, moterų lyderių vaidmuo, migracijos politika, transportas, sveikata ir kitomis.

Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) yra užsitikrinusi vietą pagrindinėje UCLG sprendimus priimančioje institucijoje – Pasaulio taryboje. LSA atstovai spalio 15 dieną dalyvaus šios tarybos posėdyje, kurio metu bus renkama nauja organizacijos vadovybė bei nustatomos pagrindinės ateities veiklos kryptys.

uclg2

Lietuvos savivaldybių asociacija yra UCLG narė nuo 2000 metų.

UCLG pasaulinis kongresas – kas treji metai organizuojamas renginys, kuriame dalyvauja beveik visų pasaulyje veikiančių vietos ir regionų valdžių asociacijų ir jų susivienijimų atstovai. Bogotos Kongrese dalyvaus apie tris tūkstančius vietos ir regionų savivaldos organizacijų vadovų iš daugiau kaip 100 pasaulio šalių, apie 200 pranešėjų, virš 300 žurnalistų bei analitikų.

Po UCLG kongreso diskusijos persikels į Kitą (Ekvadoras), kur spalio 17-20 dienomis vyks būstui ir miestų plėtrai skirta Jungtinių Tautų konferencija „Habitat III“.

Mockus 1200

Lietuvai šiuose pasauliniuose forumuose atstovauja LSA valdybos sudaryta ir patvirtinta delegacija – LSA prezidentas, Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, LSA viceprezidentai Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis ir Pagėgių metas Virginijus Komskis, LSA valdybos nariai Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ir Trakų rajono merė Edita Rudelienė.

uclg3 1200

Daugiau informacijos apie UCLG kongresą Bogotoje rasite čia, apie Kito konferenciją – čia

Kategorija:   Naujienos
Atgal