• Pirmas
  • Naujienos
  • Europos savivaldos kongrese aptarti aktualiausi regionų bei savivaldos iššūkiai
kro 600

Europos savivaldos kongrese aptarti aktualiausi regionų bei savivaldos iššūkiai

2017-03-30 0 978 Views

Tai Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) direktorė Roma Žakaitienė teigė kovo 27-28 dienomis Krokuvoje vykusiame trečiajame Europos savivaldos kongrese, diskusijoje „Europos Sąjungos regionai: privalumai ir iššūkiai“.

Kongrese, kuris šiemet skirtas vietos valdžių iššūkiams 21 amžiuje, LSA direktorė pristatė Lietuvos patirtį 2007-2013 ir 2014-2020 metų ES investicijų periodais.

„Dabartinio periodo tikslu mūsų šalis pasirinko aukštą pridėtinę vertę kuriančią ekonomiką. Lėšos koncentruojamos tose srityse, kurios gali užtikrinti ilgalaikį ir tvarų ekonomikos augimą bei konkurencingumą,“ – pabrėžė LSA direktorė diskusijoje, kurioje aptarta regionų įtaka ES politikai bei narystės ES privalumai regionų vystymuisi.

Ji taip pat išskyrė dvi esmines regionams naujoves – integruotas teritorines investicijas bei bendruomenių inicijuotą vietos plėtrą, kurios pagrindinis tikslas sprendžiant vietos socialines ir ekonomines problemas suteikti iniciatyvą vietos bendruomenėms, veikiančioms su verslu ir savivaldybe.

kro2 600

Renginyje dalyvavo apie 2000 savivaldos bei regionų lyderių bei centrinės valdžios, verslo, nevyriausybinių organizacijų, žiniasklaidos atstovų iš daugiau kaip 40-ies šalių. Kongreso programą sudarė apie 80 diskusijų, paskaitų ir pristatymų, suskirstytų į kelias sritis: verslas ir vietos savivalda, finansai, ekonomika, inovacijos, aplinkosauga, visuomenė, turizmas ir kitas.

Daugiau informacijos apie 3-iąjį Europos savivaldos kongresą galite rasti čia.

Kategorija:   Naujienos
Atgal