• Pirmas
  • Naujienos
  • Lietuvos atstovai Briuselyje akcentavo pagalbą Rytų partnerystės šalims tobulinant gerąjį valdymą
corleap logo

Lietuvos atstovai Briuselyje akcentavo pagalbą Rytų partnerystės šalims tobulinant gerąjį valdymą

2017-09-12 0 1000 Views

Rugsėjo 12 d., antradienį, Briuselyje vykusiame 7-ajame CORLEAP susitikime aptartos Rytų partnerystės perspektyvos bei galimybės stiprinti vietos ir regionų valdžios institucijų vaidmenį ir jų indėlį siekiant iki 2020 metų įgyvendinti 20 Rytų partnerystės politikos tikslų. Diskusijoje apie partnerystės ateitį Lietuvos delegacijos Europos Regionų komitete (RK) vadovas, Zarasų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius teigė, jog padėdami Rytų šalims vykdyti gerojo valdymo reformas kartu stiprinsime visą partnerystės platformą ir saugumą regione.

„Taip pat labai svarbu užtikrinti tinkamą ES komunikaciją su Rytų partnerystės šalimis ir daugiau dėmesio skirti politiniam partnerystės turiniui, taip siekiant išvengti kai kurių šalių vykdomos propagandos,“ – teigė A. Abramavičius.

Posėdžio metu akcentuota, kad norint sukurti efektyvesnes partnerystes svarbus vaidmuo tenka regionų ir vietos valdžios institucijoms bei jų asociacijoms, kurios gali padėti suteikti konkrečią naudą piliečiams. Susitikimo, kuriame dalyvavo ir Lietuvos delegacijos RK narys, Panevėžio rajono savivaldybės meras Povilas Žagunis, metu taip pat pristatyti gerojo valdymo pavyzdžiai, aptarti energetikos srities klausimai, pristatyta CORLEAP komunikacijos strategija.

Rytų partnerystė buvo įsteigta 2009 m. kaip bendra iniciatyva, kurioje dalyvauja ES valstybės narės ir šešios šalys partnerės Rytų Europoje ir Pietų Kaukaze – Armėnija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Gruzija, Moldovos Respublika ir Ukraina. Rytų partneryste siekiama stiprinti šių šešių partnerių politinę asociaciją ir ekonominę integraciją.

Kategorija:   Naujienos
Atgal