• Pirmas
  • Naujienos
  • Merų forume – nuo tiesioginių merų rinkimų iki sėkmingiausių savivaldybių pavyzdžių

Merų forume – nuo tiesioginių merų rinkimų iki sėkmingiausių savivaldybių pavyzdžių

2018-11-19 0 2248 Views

Penktadienį Vilniuje vyko Vidaus reikalų ministerijos suorganizuotas Merų forumas.
Ką pakeitė tiesioginiai merų rinkimai? Kodėl Lietuvą skiriame į dvi dalis? Kaip pritraukti investicijų ir formuoti geresnį regionų įvaizdį? Šios ir kitos aktualios temos buvo gvildenamos forume, į kurį susirinko šalies savivaldybių merai, ekonomistai, verslininkai ir ekspertai.
Merų forumas prasidėjo nuo savivaldybių apdovanojimų, kuriuos įteikė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.
Ministras išskyrė ir apdovanojo už įvairias iniciatyvas šias savivaldybes: Prienų rajono, Rietavo bei Klaipėdos miesto. Šioms savivaldybėms buvo įteikta praktiška dovana – dronai.
„Jūs esate demokratijos atstovais. Jūs atstovaujate žmones, žinote juos, žinote kiekvieną jų problemą. Dėl to kilo poreikis ir noras surengti tokią diskusiją ir išklausyti Jūsų nuomones apie tiesioginius merų rinkimus: ar šie lūkesčiai pasiteisino, ar nepasiteisino, ką norėtumėte patobulinti“, – teigė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.
Merų forumo atstovai aktyviai diskutavo apie savivaldą, miestų įvaizdį, investicijų pritraukimo būdus, apie veiklos galimybes regionuose ir jų potencialą. Renginio metu susirinkusiesiems pristatytos savivaldybių sėkmės istorijos.
Kitų metų kovo mėnesį baigsis pirmoji tiesiogiai išrinktų merų kadencija.

Kategorija:   Naujienos
Atgal