LSA ir energetikos sektoriaus atstovų bendras tikslas – žalesnė energetika

2019-09-27 0 1074 Views

Šiandien Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius susitiko su šalies energetikos sektoriaus bendrovių atstovais. Susitikimo metu sutarta aktyviai bendradarbiauti skatinant platesnį atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimą savivaldybėse.

„Valstybė ir savivaldybės, siekdamos savo tikslų ne visada žino, kad egzistuoja atitinkami instrumentai atsinaujinančiai energetikai vystyti. Kalbant apie lengvuosius automobilius, turime hibridus, vandeniliu varomus ir panašiai. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į sunkųjį ir jūrinį transportą. Apie jo daromą žalą gamtai“, – teigė AB „Klaipėdos nafta“ atstovė Jurgita  Šilinskaitė – Venslovienė.

Pasak jos, vertėtų atkreipti dėmesį, kad sunkiajam transportui „žaliųjų“ alternatyvų tikrai yra. Valstybė taip pat kelia tikslus atsinaujinančių išteklių plėtros klausimais ir skatina prisidėti prie klimato kaitos mažinimo.

Lietuva, remiantis Europos Parlamento ir Europos Tarybos švaraus transporto direktyva, iki 2025 privalo turėti 24% švaraus viešojo transporto, o iki 2030 – 33 %. Pusė švaraus viešojo transporto planuojama bus elektriniai autobusai, kita pusė – varomi dujomis.

„Savivaldybių interesas vystyti viešąjį žaliąjį transportą iš tiesų yra. Šiuo metu vis dar dominuoja dyzeliniu kuru varomi autobusai, tačiau ir dėl Europos Sąjungos direktyvų ir, svarbiausia, dėl savęs turime eiti atsinaujinančios energetikos keliu“, -teigė LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Susitikimo metu sutarta su atsinaujinančios energetikos galimybėmis ir plėtra supažindinti savivaldos atstovus artimiausioje LSA Valdyboje.

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal