• Pirmas
  • Naujienos
  • Pirmą kartą Mėlynosios vėliavos suplevėsuos net septyniuose Lietuvos paplūdimiuose

Pirmą kartą Mėlynosios vėliavos suplevėsuos net septyniuose Lietuvos paplūdimiuose

2021-04-21 0 3713 Views

Šią vasarą pirmą kartą net septyniuose Lietuvos paplūdimiuose bus iškeltos Mėlynosios vėliavos – švarios ir saugios aplinkos simboliai.

Tokį sprendimą priėmė Kopenhagoje reziduojanti tarptautinė Mėlynosios vėliavos tarybos komisija, atsižvelgusi į nacionalinio programos koordinatoriaus išvadas.

Tarptautinė Mėlynosios vėliavos programa yra skirta savivaldybėms, plėtojančioms turizmo paslaugas. Vėliava suteikiama paplūdimiams, atitinkantiems aplinkosaugos švietimo, valdymo ir informavimo, vandens kokybės, saugumo ir paslaugų tarptautinius kriterijus. Šis švarios aplinkos simbolis suteikiamas vienam sezonui, taigi paplūdimių ir prieplaukų būklė yra tikrinama nuolat, o jei jie sezono metu nebeatitinka privalomų kriterijų, mėlynoji vėliava nuleidžiama.

Mėlynosios vėliavos šią vasarą plevėsuos Nidos centriniame, Juodkrantės centriniame, Palangos Birutės parko, I Smiltynės, II Melnragės, Balsio ežero ir Žirmūnų paplūdimiuose. Tai pirmas kartas, kada Lietuvoje paraiškos Mėlynajai vėliavai buvo pateiktos ne tik dėl pajūrio, bet ir dėl vidaus vandenų paplūdimių.

Mėlynosios vėliavos programa buvo sukurta 1987 m., o pasaulyje ją pernai iškėlė apie 3 800 paplūdimių ir apie 700 prieplaukų. Daugiausia mėlynųjų vėliavų kelia Ispanija (apie 590) ir Graikija (520).

Lietuva Mėlynosios vėliavos programoje pradėjo dalyvauti 2001 metais. Daugiau informacijos apie programą rasite čia.

 

 

 

 

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal