European Summit

Lietuvos savivaldos atstovai – Europos miestų ir regionų vadovų susitikime Kopenhagoje

2012-03-21 0 666 Views

Lietuvos savivaldos atstovai RK – Arnoldas Abramavičius, Audrius Bielskus, Ričardas Malinauskas, Virginijus Komskis, Andrius Kupčinskas, Daiva Matonienė, Gediminas Paviržis, Povilas Žagunis ir Odeta Žerlauskienė – kartu su daugiau nei 300 Europos miestų ir regionų lyderių Kopenhagoje dalyvauja diskusijose apie Europos miestų fizinę struktūrą 21-ąjame amžiuje. Dalyvaujant  žymiems pasaulio architektams ir miestų planuotojams RK nariai aptars miesto ekologiškumo, kultūrinio paveldo ir gyvenimo kokybės klausimus.

Aukščiausio lygio susitikime dalyvauja ir ES politiniai lyderiai – Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas, Europos Komisijos prezidentas Jose Manuelis Barroso ir ES pirmininkaujančios Danijos vyriausybės vadovė Helle Thorning Schmidt.

Kopenhagoje bus priimta politinė deklaracija, kurioje bus išdėstyti Europos regionų ir miestų tikslai ir politiniai vadovų įsipareigojimai.

Renginį galima stebėti tiesiogiai internete  www.cor.europa.eu/CoR-Summit2012 Transliacija vyks kovo 22 nuo 14 iki 18 val ir kovo 23 d. nuo 9.00 iki 13.00 val

Atgal