• Pirmas
  • Naujienos
  • Stiprinamas Lietuvos ir Moldovos vietos savivaldos bendradarbiavimas
2013.10.14-1

Stiprinamas Lietuvos ir Moldovos vietos savivaldos bendradarbiavimas

2013-10-22 0 935 Views

Moldovos savivaldybininkų delegacija, vadovaujama šios šalies savivaldybių asociacijos – Moldovos vietos savivaldos kongreso viceprezidentės Tatjanos Turčan (Tatiana Turcan) ir kongreso direktoriaus Viorelio Furdujaus (Viorel Furdui) susipažino su vietos savivaldos finansavimo, savivaldybių įgaliojimų plėtros, santykių su centrinės valdžios institucijomis bei savivaldybių veiklos priežiūros problematika.

Lietuvos valstybės institucijose svečiai susipažino su vietos savivaldos įgaliojimų, jų funkcijų finansavimo reguliavimo aspektais, savivaldybių veiklos priežiūros, biudžetų formavimo ir įgyvendinimo klausimais. Ypatingai didelio dėmesio susilaukė ilgos ir turiningos diskusijos su valstybės kontroliere bei vyriausybės atstovu Vilniaus apskrityje. Moldovos savivaldybininkai labai šiltai įvertino ir Vidaus reikalų ministerijos viešojo administravimo departamento direktoriaus Pauliaus Skardžiaus bei finansų ministerijos savivaldybių biudžetų skyriaus vedėjos Česlavos Bareikienės įžvalgas apie Lietuvos vietos savivaldos sistemą bei pasiūlymus dėl Moldovos vietos savivaldos tobulinimo.

     2013.10.14-4     2013.10.14-5     2013.10.14-6         

Ignalinos rajono savivaldybėje Moldovos delegacija susitikusi su mero pavaduotoju Henriku Šiaudiniu ir administracijos direktoriumi Rimantu Mačiu aptarė kaimiškųjų savivaldybių veiklos organizavimo ypatybes, lietuviškųjų seniūnijų, dydžiu atitinkančių Moldovos žemesniojo lygio savivaldybes, funkcionavimo problematiką, vietos savivaldos finansavimo, savivaldybių veiklos kontrolės klausimus. Susitikimo metu Moldovos kurortinės savivaldybės Crihana Veche merė Rodica Kukreanu (Rodica Cucreanu) pasiūlė užmegzti bendradarbiavimo ryšius su Ignalinos rajono savivaldybe.

Vilniaus miesto savivaldybėje svečiai iš Moldovos susipažino su didžiųjų šalies miestų veiklos problematika, vietos savivaldos finansavimo, viešosios ir privačios partnerystės iniciatyvų rengimo ir diegimo patirtimi. Druskininkų savivaldybėje svečiai susitiko su LSA prezidentu Ričardu Malinausku, aptarė bendras vietos savivaldos problemas, tolesnio bendradarbiavimo perspektyvas, susipažino su Druskininkų pasiekimais vystant kurortą bei kuriant inovatyvias turizmo paslaugas. Susitikimo Druskininkuose metu Lietuvos ir Moldovos savivaldybių asociacijų vadovai taip pat pasirašė bendradarbiavimo susitarimą.

Moldovos delegacija Lietuvoje lankėsi pagal Lietuvos savivaldybių asociacijos įgyvendinamą Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo projektą „Moldovos vietos savivaldos stiprinimas”.

Kategorija:   Naujienos
Atgal