• Pirmas
  • Naujienos
  • Kongrese Strasbūre aptarti aktualiausi vietos valdžių iššūkiai

Kongrese Strasbūre aptarti aktualiausi vietos valdžių iššūkiai

2024-03-29 0 10885 Views

Kovo 25 – 28 dienomis Strasbūre vyko 46-oji Europos Tarybos vietos ir regionų valdžių kongreso sesija, kurioje dalyvavo ir Lietuvos delegacijos nariai – Pasvalio rajono meras Gintautas Gegužinskas, Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė ir Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas.

Sesijoje nemažai dėmesio buvo skirta Rusijos karinei agresijai prieš Ukrainą, pateikta ataskaita apie  Rusijos vykdomus pažeidimus vaikų teisių apsaugos srityje. Taip pat kalbėta apie vietos  ir regionų valdžioms tenkančius iššūkius šalyse didėjant antisemitizmui ir veikloms, nukreiptoms prieš musulmonų bendruomenes.

Sesijoje patvirtintos vietos savivaldos chartijos monitoringo ataskaitos Italijoje, Norvegijoje, Andoroje, Juodkalnijoje, Prancūzijoje, aptarti rinkimų stebėjimo Moldovoje rezultatai, galimi vietos ir regionų valdžių veiksmai stiprinant paramą demokratijai Baltarusijoje.

Šioje sesijoje taip pat paminėta  Kongreso 30 metų veiklos sukaktis.

Sesijos išvakarėse kovo 24 d. vyko tradicinis Šiaurės ir Baltijos šalių delegacijų susitikimas, kurio metu aptarta Kongreso darbotvarkė bei kiti savivaldybėms ir regionams aktualūs klausimai, pristatyti Lichtenšteino pirmininkavimo Europos tarybos Ministrų Komitetui  darbotvarkės prioritetai. Delegacijos nariai taip pat susitiko su Lietuvos ambasadoriumi Andriumi Krivu, aptarė Lietuvos pasiruošimą   gegužės 17 d. prasidėsiančiam  Lietuvos pirmininkavimui Europos Tarybos Ministrų Komitetui.

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal