• Pirmas
  • Naujienos
  • Danijoje bendrus klausimus aptarė Baltijos ir Šiaurės šalių savivaldybių asociacijos
20150821 104703 600

Danijoje bendrus klausimus aptarė Baltijos ir Šiaurės šalių savivaldybių asociacijos

2015-08-21 0 913 Views

Rugpjūčio 20-21 dienomis vykstančiame kasmetiniame susitikime dalyvauja Latvijos, Estijos, Islandijos, Danijos, Švedijos, Norvegijos, Suomijos ir Lietuvos organizacijų, ginančių savo šalies savivaldybių interesus, atstovai.

Aptariant pokyčius kiekvienoje šalyje Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) direktorė Roma Žakaitienė pristatė Lietuvoje vykusių pirmųjų tiesioginių merų rinkimų rezultatus, socialinės piniginės paramos reformą perduodant šią funkciją savivaldybėms kaip savarankiškąją, liepos mėnesį paskelbtą Konstitucinio teismo sprendimą dėl aiškesnio gyventojų pajamų mokesčio dalies pervedimo į savivaldybių biudžetus teisinio sureguliavimo, LSA prioritetus.

20150821 104941 600

Susitikimo dalyviai taip pat diskutavo šiuo metu svarbiais europiniais klausimais, tokiais kaip sveikatos paslaugų prieinamumas, pabėgėlių priėmimas, užimtumas, investiciniai fondai ir kiti.

Šiaurės ir Baltijos šalių savivaldybių asociacijų atstovai aptarė ir CEMR – didžiausios Europos Sąjungos bei kaimyninių valstybių vietos savivaldos ir regionų asociacijas vienijančios organizacijos – aktualiausius klausimus ir planus.

20150821 105006 600

Taip pat diskutuota apie minėtų šalių delegacijų veiklą ES Regionų komitete bei Europos Tarybos vietos ir regionų valdžių kongrese, situaciją Ukrainoje, kai kuriuos Europos komisijos veiklos programos momentus, pavyzdžiui, asmens duomenų apsaugos reguliavimą. 

Kategorija:   Naujienos
Atgal