• Pirmas
  • Naujienos
  • Jurbarke – apie bendradarbiavimą su Kaliningrado srities savivaldybėmis
1a 1200

Jurbarke – apie bendradarbiavimą su Kaliningrado srities savivaldybėmis

2016-01-26 0 943 Views

Susitikimas vyko sausio 22 d. Jurbarko rajone esančioje Panemunės pilyje.

Renginyje pranešimus skaitė kultūros viceministras Arnas Neverauskas, Lietuvos Respublikos generalinis konsulas Kaliningrade Olegas Skinderskis, Lietuvos Respublikos konsulato Sovetske (Tilžėje) ministras patarėjas, einantis konsulato vadovo pareigas, Bronius Makauskas, pranešė Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komitetas. Bendradarbiavimo per sieną patirtimi bei sumanymais dalinosi Jurbarko ir Tauragės rajonų savivaldybių merai Skirmantas Mockevičius ir Sigitas Mačiulis, bendradarbiavimo perspektyvas aptarė Užsienio reikalų, Vidaus reikalų, Švietimo ir mokslo ministerijų atstovai.

Susitikimo metu buvo akcentuota šviečiamosios ir kultūrinės veiklos mainų koordinavimo svarba Kaliningrade. Komiteto pirmininkas Raimundas Paliukas užsiminė ir apie Lietuvos kultūrai svarbių asmenybių jubiliejų minėjimus bei priminė, jog pažymint svarbias datas – Vydūno metus, valstybės atkūrimo šimtmetį ar Bibliotekų ir Vietos bendruomenių metus – galima būtų bendradarbiauti su kaimyninės šalies partneriais.

Pasitarimo dalyviai pritarė memorandumui dėl svarstytų klausimų ir apsisprendimo toliau remti lietuvių bendruomenių kultūrinę veiklą, lietuvių kalbos mokymą, prisidėti prie lietuvių kultūrai reikšmingo paveldo puoselėjimo ir atkūrimo, stiprinti bendradarbiavimą su savivaldybėmis partnerėmis. Buvo pritarta ir siūlymui kasmet skirtingose savivaldybėse organizuoti susitikimą, kuriame būtų svarstomi lietuvių švietimo plėtotės, kultūros paveldo išsaugojimo ir puoselėjimo, kiti aktualūs bendradarbiavimo su partneriais kaimyninėse šalyse klausimai.

 

Nuotrauka L. Lukošiūtės, Jurbarko rajono savivaldybė.

Kategorija:   Naujienos
Atgal