• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybių atstovai kviečiami į forumą apie kultūrą ir darnų vystymąsi
CIforumasf

Savivaldybių atstovai kviečiami į forumą apie kultūrą ir darnų vystymąsi

2016-10-05 0 1037 Views

Forumas „Kultūra ir darnus vystymasis“ vyks Lietuvos Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje spalio 26 d.

„Darnus vystymasis ilgą laiką buvo suvokiamas kaip trijų veiksnių – ekonominio, socialinio ir aplinkosauginio – sąveika, tačiau pastarąjį dešimtmetį kaip „ketvirtoji kolona“ darniojo vystymosi sampratoje imtas akcentuoti kultūros vaidmuo“, – teigia renginio organizatoriai.

Pasak jų, Lietuvoje ši tema dar nesulaukė deramo dėmesio, todėl forumo „Kultūra ir darnus vystymasis“ metu pranešėjai iš Danijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Islandijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos pasidalins kultūros ir kūrybinių industrijų indėlio į darnų vystymąsi samprata, įžvalgomis bei geros praktikos pavyzdžiais.

Forume dalyvauti kviečiami valstybės ir savivaldos institucijų atstovai, kūrybinių industrijų ekspertai, mokslininkai, praktikai bei – atsižvelgiant į tarpsektorinį temos pobūdį – ekonomikos, švietimo, socialinės apsaugos ir kitų sričių specialistai.

Renginį organizuoja Nacionalinė kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacija bendradarbiaudama su Lietuvos nacionaline Lietuvos Nacionaline M.Mažvydo biblioteka, Valstybės pažinimo centru ir Lietuvos savivaldybių asociacija. Forumą globoja Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.

Pirmoji forumo dalis vyks M.Mažvydo bibliotekoje, bus sinchroninis vertimas iš anglų kalbos. Paralelinės sesijos Valstybės pažinimo centre ir Lietuvos nacionalinėje UNESCO komisijoje vyks tik anglų kalba.

Dalyvavimas forume nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija. Forumo programą rasite čia.

Kategorija:   Naujienos
Atgal