Prašoma kreiptis į Baltarusijos savivaldybes-partneres

2020-08-14 0 5533 Views

Užsienio reikalų ministerijos prašymu, Lietuvos savivaldybių asociacija kreipiasi į savo nares – šalies savivaldybes, turinčias bendradarbiavimo ryšių su Baltarusijos savivaldybėmis.

Atsižvelgiant į susidariusią padėtį mūsų kaimynėje šalyje, represijų prieš savo piliečius, taikius demonstrantus, naudojimą, Užsienio reikalų ministerija siūlo Lietuvos savivaldybėms mero ar savivaldybių tarybų laišku kreiptis į savo Baltarusijos partnerių-savivaldybių vadovybę, prašant ar raginant susilaikyti nuo smurto, nutraukti jėgos naudojimą bei neteisėtus sulaikymus ir represijas. Kviečiama taip pat pažymėti, kad tokie veiksmai neatitinka tarptautinės bendrijos ir europinių vertybių, bei paraginti inicijuoti dialogą su visuomene klausimus sprendžiant taikiomis priemonėmis, gerbiant žmogaus teises ir laisves.

Raginama priminti, kad Lietuvos savivaldybės yra suinteresuotos Baltarusijos demokratiniu vystymusi ir suverenitetu bei norėtų ir ateityje plėtoti tolimesnį bendradarbiavimą su šios šalies miestais-partneriais, gilinant kultūrinius ir ekonominius ryšius.

Šiuo metu Lietuvos valstybės institucijos konsoliduoja bendrą kaimyninių šalių, regiono, Europos poziciją, inicijuoja ES užsienio reikalų ministrų ir ES Viršūnių susitikimus dėl padėties Baltarusijoje, teikia pasiūlymus dėl tarpininkavimo bei dėl Baltarusijos valdžios dialogo su visuomene būtinybės.

 

 

Nuotrauka Sauliaus Žiūros, Vilniaus miesto savivaldybė

Kategorija:   Naujienos
Atgal