• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybės kviečiamos teikti paraiškas energinio efektyvumo projektams

Savivaldybės kviečiamos teikti paraiškas energinio efektyvumo projektams

2020-08-07 0 5812 Views

Savivaldybės jau gali pasinaudoti galimybe gauti iki 60 000 eurų finansinę paramą energinio efektyvumo investicijų koncepcijų rengimui.

Šią galimybę suteikia Europos Sąjungos (ES) tyrimų ir inovacijų programos “Horizontas 2020” projektas “European City Facility“ („Galimybės Europos miestams”, angl. EUCF). Projektu siekiama padėti ES šalių savivaldybėms įgyvendinti jų turimus arba parengtus energetikos ir klimato srities veiksmų planus.

Šiuo metu paskelbtas pirmasis kvietimas savivaldybėms ir jų grupėms teikti paraiškas gauti finansavimą energinio efektyvumo investicijų koncepcijų rengimui. Finansuojama veikla apima techninių ir/ar galimybių studijų rengimą, ekonominės ir finansinės analizės atlikimą, techninius auditus ir panašius veiksmus pastatų energinio efektyvumo, tvaraus judumo, atsinaujinančių išteklių plėtros ir kitose srityse.

Visi galimi pareiškėjai yra suskirstyti į tris regionus. Lietuva kartu su Bulgarija, Kroatija, Čekija, Estija, Vengrija, Latvija, Lenkija, Rumunija, Slovėnija ir Slovakija priklauso Centrinės ir Rytų Europos regionui. Iš šio regiono gautų paraiškų finansavimui pirmojo kvietimo metu numatyta skirti 0,69 mln. eurų suma,  o finansuoti iš viso numatyta 11 atrinktų investicijų koncepcijų. Visos gautos paraiškos bus vertinamos, atsižvelgiant į penkis pagrindinius kriterijus: investicijų dydis, energijos sutaupymo potencialas, valdymo struktūra, suinteresuotų šalių įtraukimas ir atitikimas EUCF projekto tikslams.

Visa informacija (anglų kalba) apie projektą ir paskelbtą kvietimą – oficialioje EUCF projekto interneto svetainėje.

Paraiškas teikti galima šioje platformoje iki spalio 2 d. Paraiškos teikimas susideda iš dviejų pagrindinių žingsnių: pareiškėjo tinkamumo įvertinimo ir pilnos paraiškos pateikimo, jeigu pirmame žingsnyje į visus pateiktus klausimus atsakymas buvo „taip“.

EUCF projektą įgyvendina 5 partnerių konsorciumas iš skirtingų Europos šalių: Energy Cities (Prancūzija), Adelphi (Vokietija), Climate Alliance (Vokietija), Enviros (D. Britanija) ir FEDARENE (Belgija).

Kontaktai pasiteiravimui apie paskelbtą kvietimą, paraiškų teikimo sąlygas, reikalavimus pareiškėjams ir kitus aktualius klausimus:

Gabriela Kuštan – LSA konsultantė aplinkos ir energetikos klausimais, el.p. gabriela.kustan@lsa.lt

Šarūnas Prieskienis – EUCF projekto šalies ekspertas, el.p. sp@ekotermija.lt

Kategorija:   Naujienos
Atgal