• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA pradeda rengti seminarus savivaldybių administracijų vadovams

LSA pradeda rengti seminarus savivaldybių administracijų vadovams

2020-09-10 0 6069 Views

Ne vienerius metus rengianti specializuotus seminarus šalies merams Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) šį kartą Birštone subūrė savivaldybių administracijos direktorius.

Pirmą kartą specialiai jiems skirtame renginyje administracijos direktoriai gvildens aktualiausias temas, kurios buvo parinktos atlikus apklausą. Tai – ir bendradarbiavimas su šalies policija, kurį aptars Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, ir vadovavimo principai bei skirtingos jo formos, ir savivaldybių biudžetų formavimo iššūkiai bei skolinimosi galimybės, ir naujojo Europos Sąjungos finansinio laikotarpio galimybės.

Antroji seminaro dalis skirta svarbiai administracijos direktorių kompetencijos sričiai – komunaliniam ūkiui. Bus aptariama naujoji komunalinių atliekų tvarkymo paslaugų kainodara ir jos taikymas savivaldybėse, gamintojo atsakomybės principo įgyvendinimas savivaldybėse, situacija vandentvarkos sektoriuje, kuriame svarbus tiek aplinkosaugos aspektas, tiek viešųjų paslaugų kokybė, tiek europinių įsipareigojimų įvykdymas.

Seminarą, kurį ketinama rengti kasmet, Lietuvos savivaldybių asociacija organizavo kartu su Europos regionų ir savivaldybių taryba (CEMR).

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal