• Pirmas
  • Naujienos
  • Diskutuota apie kultūros vertybių apsaugos situaciją savivaldybėse

Diskutuota apie kultūros vertybių apsaugos situaciją savivaldybėse

2012-02-24 0 889 Views

Pasitarime savivaldybių atstovai akcentavo problemas, kylančias vykdant kultūros vertybių apskaitą, stebėseną bei kitas savivaldybėms priskirtas funkcijas. Buvo atkreiptas dėmesys, kad dauguma savivaldybių vykdomų funkcijų dubliuojasi su KPD vykdomomis funkcijomis, be to, savivaldybės priverstos teikti įvairią informaciją, tačiau negauna grįžtamojo ryšio, tai yra –  informacija „nugula KPD stalčiuose“. Savivaldybių paveldosaugininkai pasigenda iš KPD ir metodinės paramos.

Susitikime, kuriame dalyvavo 10 savivaldybių administracijų vadovai, kultūros paveldo apsaugos specialistai, KM, Vidaus reikalų ministerijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) ir kitų institucijų atstovai, pastebėta, kad nesant reikiamam finansavimui Kultūros paveldo apsaugos registre esančių objektų apsaugai, savivaldybės negali tinkamai vykdyti savo funkcijų. Pasak kultūros viceministro Gedimino Rutkausko, būtų tikslinga atrinkti ypatingą vertę šaliai turinčius objektus, kuriais rūpintųsi valstybė, o kitais galėtų pasirūpinti savivalda.

Artimiausiu metu savivaldybės ketina įvardinti konkrečias problemas, su kuriomis jos susiduria vykdant kultūros paveldo objektų apsaugą, ir pateikti LSA bei kitoms valstybės institucijoms.

Kategorija:   Naujienos
Atgal