• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybės baiminasi, kad naujasis Atliekų tvarkymo įstatymas sugriaus efektyviai veikiančią sistemą

Savivaldybės baiminasi, kad naujasis Atliekų tvarkymo įstatymas sugriaus efektyviai veikiančią sistemą

2012-03-22 0 883 Views

Tokias galimybes atveria Atliekų tvarkymo įstatymo pataisos, kurias kovo 22 d., ketvirtadienį, Seimas priėmė nepaisydamas minėtų savivaldybių nuogąstavimų.

Pagal naująjį įstatymą savivaldybės turės pakeisti regioninių atliekų tvarkymo centrų (RATC) statusą iš uždarosios akcinės bendrovės į viešosios įstaigos, taip pat RATC bus uždrausta teisė vykdyti atliekų surinkimo, vežimo, naudojimo ir šalinimo veiklas. Be to, bus sujaukta iki šiol sklandžiai veikusi apmokėjimo už komunalinių atliekų tvarkymo paslaugą tvarka.

Šiuo metu savivaldybės sėkmingai užtikrina socialiai teisingiausią ir ekonomiškai pagrįstą kainą už atliekų tvarkymą, savarankiškai pasirinkdamos pagal savo specifiką skirtingus atliekų tvarkymo kaštų paskirstymo principus.  Tačiau jos baiminasi, kad jei vieniems bus sudarytos sąlygos išvengti mokėjimo už komunalinių atliekų tvarkymo paslaugas ar nepelnytai gauti lengvatas, kitiems gyventojams gali tekti sumokėti neproporcingai didelę kainą už atliekų tvarkymą.

Savivaldybės stebisi ir tuo, kad šiuo įstatymo projektu bandoma įgyvendinti tokią atliekų tvarkymo politiką, kuri visiškai prieštarauja net kelių įstatymų nuostatoms dėl viešųjų paslaugų teikimo.

Kategorija:   Naujienos
Atgal