• Pirmas
  • Naujienos
  • URBACT naujienlaiškyje – apie Europos miestų jaunimo politiką ir paskutinio kvietimo rezultatus
urbact banner

URBACT naujienlaiškyje – apie Europos miestų jaunimo politiką ir paskutinio kvietimo rezultatus

2012-04-25 0 866 Views

URBACT projektas “Mano karta” ieško būdų, kaip miestams stiprinti ryšius su jaunimu. Pasak vyriausiojo projekto eksperto Roberto Arnkilo, norint sukurti darnią jaunimo politiką Europoje būtinas naujas, visą apimantis požiūris. Jo teigimu, per dažnai atsitinka taip, kad žmonės, kuriems skirti jaunimo projektai, būna paskutiniai, į kuriuos kreipiamasi juos vykdant ar – juo labiau – kuriant. Jauniems žmonėms tenka pasyvus ir simbolinis vaidmuo. Efektyvi jaunimo politika turėtų pasiekti tuos, kuriuos sunku pasiekti. Ji turi gilinti neformalius jaunųjų įgūdžius ir veiksmingiau derinti juos su formaliuoju švietimu, užimtumu, verslumu.

Naujienlaiškyje pateikiami projekto “Mano karta” partneriai identifikuoti trys būdai, kaip sukurti efektyvesnę jaunimo politiką.

Nuo 2009-ųjų vykdomo URBACT projekto OP-ACT  pagrindinis iššūkis – nuosmukio mažuose ir vidutiniuose miestuose mažinimas. Projektas jungia miestus, kurie susiduria su trimis bendromis problemomis: besikeičianti demografija, smunkanti vietos ekonomika ir dabartinė finansinė krizė.  Naujienlaiškyje pristatoma Liobeno (Leoben) Austrijoje, Mediaso (Medias) Rumunijoje ir Dambrova Gornica (Dabrowa Gornicza) Lenkijoje patirtys susiduriant su šiais iššūkiais.

Naujienlaiškyje taip pat rasite informaciją apie tai, kad trečiajam ir paskutiniajam URBACT kvietimui paraiškas pateikė daugiau kaip 80 projektų, kuriuose dalyvauja šimtai Europos Sąjungos miestų.

Beje, tarp 19 atrinktų ir jau patvirtintų projektų, su kuriais galite susipažinti čia,  kaip partneris dalyvauja ir vienas Lietuvos miestas – Plungė. Ji ir kartu su Tartu (Estija), Novara (Italijos) ir Lydsu (Jungtinė Karalystė) dalyvaus Igualdos miesto (Ispanija) vadovaujamame projekte “4D miestai“.

Visą balandžio mėnesio URBACT naujienlaiškį skaitykite čia.

Kategorija:   Naujienos
Atgal