• Pirmas
  • Naujienos
  • URBACT naujienlaiškyje – apie elektrinį mobilumą, kvietimą laimėjusius projektus ir darbo vietų miestuose kūrimą
urbact banner

URBACT naujienlaiškyje – apie elektrinį mobilumą, kvietimą laimėjusius projektus ir darbo vietų miestuose kūrimą

2012-05-25 0 906 Views

2012 metų pradžioje pradėjęs dirbti URBACT stebėsenos komiteto vadovu Claesas Nilasas (Claes Nilas), kuris yra ir Danijoje naujai įsteigtos Būsto, miesto ir kaimo reikalų ministerijos nuolatinis valstybės sekretorius bei viceministras, įsitikinęs, jog pagrindiniai šiuo metu vyraujantys iššūkiai miestuose yra skurdūs rajonai, mažėjantys miesteliai kaimiškose vietovėse bei nuosekli ir žalia miesto plėtra. Pasak komiteto vadovo, programa URBACT pateikia pragmatiškus sprendimus konkrečioms miesto problemoms bei galimybę susipažinti su idėjomis ir geriausiomis praktikomis, kurias pristato didelis miestų, susiduriančių su panašiais klausimais, tinklas.

Čia skaitykite visą interviu su C.Nilasu.

Jau galite susipažinti ir su visais trečiojo URBACT kvietimo metu atrinktais projektais. Primename, jog šio kvietimo temų spektras buvo susijęs su Europos 2020 strategija novatoriškiems, darniems ir visapusiškiems miestams.

Programa URBACT taip pat kviečia miesto ir ekonominės plėtros specialistus siųsti idėjas, kurios, kartu su šimtų URBACT projektuose dalyvavusių miestų rezultatais, prisidėtų prie programos pastangų suformuluoti praktinius patarimus ir rekomendacijas Europos miestų iniciatyvai “Daugiau darbų – geresni miestai“.

“Daugiau darbų – geresni miestai“ – tai siekis vienos iš šešių tarptautinių ekspertų grupių, kurią URBACT įpareigojo įvardinti pagrindines Europos Sąjungos miestams kylančias grėsmes. Jų darbo rezultatai bus aptarti URBACT metinėje konferencijoje Kopenhagoje gruodžio 3-4 dienomis ir publikuoti 2013-aisiais.

Daugiau apie tai skaitykite čia.

Gegužės mėnesio naujienlaiškyje taip pat rasite URBACT projekto „Elektriniai automobiliai urbanistinėje Europoje” vyriausiosios ekspertės Sally Kneeshaw straipsnio „Privatūs partneriai elektrinio mobilumo srityje” ištraukas.

Kategorija:   Naujienos
Atgal