• Pirmas
  • Naujienos
  • Eksperimente dalyvaujančios savivaldybės pristatys savo patirtį skirstant socialinę paramą

Eksperimente dalyvaujančios savivaldybės pristatys savo patirtį skirstant socialinę paramą

2012-06-08 0 705 Views

Konferencijoje, kurią surengė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, dalyvauja savivaldybių merai bei jų pavaduotojai, savivaldybių administracijų socialinės paramos skyrių specialistai, Lietuvos savivaldybių asociacijos, Valstybinės mokesčių inspekcijos, Valstybinės darbo inspekcijos, Lietuvos darbo biržos atstovai.

Savo patirtimi pasidalins Akmenės, Šilalės, Panevėžio, Raseinių ir Radviliškio rajonų savivaldybės, kurios sutiko dalyvauti eksperimente ir piniginės socialinės paramos teikimą nepasiturintiems gyventojams vykdyti kaip savarankišką funkciją. Savo patirtį šioje srityje pristatys ir kitų savivaldybių atstovai.

Bandomasis projektas bus vykdomas trejus metus, tai yra, iki 2014 metų. Įvertinus projekte dalyvavusių savivaldybių patirtį, bus apsispręsta dėl vieningo paramos teikimo modelio visose savivaldybėse.

Primename, jog piniginės socialinės paramos kaip savarankiškos funkcijos teikimą ketinta pradėti taikyti visoms savivaldybėms, tačiau Lietuvos savivaldybių asociacijai pavyko įtikinti, jog toks sprendimas šiuo permainingu laikmečiu nebūtų teisingas.

Kategorija:   Naujienos
Atgal